Norman Ridus otkriva kako je zbog teškog potresa mozga mislio da se rastaje sa životom

Zvezda serije The Walking Dead, Norman Ridus, nedavno je govorio o svojoj povredi koju je pretrpeo na snimanju i zbog koje je mislio da će umreti...

Potpuno je neverovatno kada pomislimo da ova serija traje gotovo dvanaest godina, sa prvom epizodom zombi apokalipse emitovanom 31.10.2010. godine. Bazirana na popularnom serijalu stripova istog imena, za koje je zadužen Robert Kirkman, serija je u početku napravila nekoliko promena u izvornom materijalu.

Najveća promena, koja se ispostavila kao najpopularnija, predstavljala je ubacivanje Normana Ridusa u ulozi Derila Diksona, koji je bio deo grupe preživelih koji su inicijalno bili na kampovanju izvan Atlante, grada oko kog se serijal bazira od tada.

Iako originalno nije bio u stripovima, Ridusov lik je vrlo brzo osvojio simpatije publike zbog svojih performansi u ulozi žestokog lovca za koga će se ispostaviti da je nezamenjiv u grupi zbog svojih veština preživljavanja i ikoničnog samostrela. Kako je serija ulazila u jedanaestu sezonu, Ridus je govorio o svojoj teškoj povredi zbog koje je mislio da će mu život biti skraćen.

Uvek postoje rizici za glumce i neretko se dešavaju povrede, pa i dosta strašnije stvari na snimanju, dok je Ridus već imao nekoliko ožiljaka koji su mu ostali od The Walking Dead serije. Međutim, najozbiljnija stvar koju je doživeo dogodila se na snimanju finalne sezone ovog serijala.

Jedanaestog marta pojavili su se izveštaji da je glumac pretrpeo težak potres mozga radeći na snimanju i da se trenutno oseća veoma loše i krivim zbog mogućnosti da će njegova povreda možda uticati na potencijalno odlaganje rada na novom materijalu zbog toga što nije mogao da izađe iz bolnice i u tim danima korišćen je njegov dubler.

Ridus je izjavio za Entertainment Weekly da je ovaj potres mozga nešto najstrašnije što je ikada doživeo u svom životu i da je mogućnost odlaganja snimanja zbog njegove povrede donela veliko breme na njegova pleća.

Kako je izjavio: „Uh čoveče, bilo je strašno. Čitava stvar je za mene lično bila užasavajuća. Mislio sam da ću umreti. Bilo je veoma ozbiljno. Udaran sam u lice i glavu milion puta, prošao sam kroz stakla automobila, ali je mi je ova greška tokom kaskade ipak otrgla tlo pod nogama u svakom smislu“.

Glumac je objasnio da je bio postavljen na niz testova nakon što je doživeo potres mozga na snimanju, potvrđujući da je pao na prvom i najlakšem zadatku i da je morao da se oslanja o zidove kako bi se kretao po sobama. Kako se prisećao, pored mučnine i povraćanja, najveću agoniju je predstavljalo ležanje u krevetu i razmšljanje o odlaganju i odsustvu, sa doktorima koji su naredili da sme da bude isključivo u mraku, jer je to deo oporavka.

N.Đ

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group