Paramount Pictures priprema rimejk jednog od najvećih klasika svih vremena

Ovaj studio dobio je prava za projekat ikoničnog Hičkokovog klasika i psihološkog trilera iz 1959. godine, Vrtoglavica...

Trenutno, Marvelova zvezda, Robert Dauni Džunior prema tvrdnjama predstavlja prvi izbor za glavnu mušku ulogu i producenta projekta zajedno sa svojom suprugom Suzan Dauni i njihovom Team Downex produkcijskom kućom, u saradnji sa Džonom Dejvisom i Džonom Foksom iz Davies Entertainment kompanije.

Variety prenosi da je Stiven Najt, čovek iza Peaky Blinders serije, zadužen za pisanje scenarija, sa kojim kreće odmah nakon novog i za sada neimenovanog Star Wars filma. Robert Dauni se drži podalje od velikog platna još od poslednjeg Marvel Avengers: Endgame izdanja iz 2019. godine, ali se za njega spekilisalo da će se pojaviti u Openhajmeru, istorijskom epskom naslovu koji će biti predstavljen sledećeg jula.

U originalnom Vertigo naslovu Džejms Stjuart je igrao vodeću ulogu Džona Skotija Fergusona, detektiva iz San Franciska koji je bio primoran da se penzioniše zbog parališućeg straha od visine, koji prati zastrašujuća vrtoglavica. Zaplet priče prati Fergusona koji je uposlen kako bi pratio ženu jednog svog poznanika i na koji ga način njegova ozbiljna vrtoglavica sprečava u tome. Rimejk ovog klasika, koji je predstavljao veliki uspeh tokom tog vremena, cilja ka tome da se Hičkoku učini velika pravda prilagođavanjem njegove unikatne priče modernim vremenima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group