Šteta koja će ga debelo koštati - vratima novog Model X automobila u dabl-deker

Kada sednemo za volan nekog dobrog automobila, jednostavno moramo da se hvalimo svim njegovim mogućnostima, makar malo...

U slučaju ovog Tesla Model X automobila, njegov vlasnik je želeo da ljudima pokaže unikatna vrata sokolovog krila svog ljubimca, koja su, za sve koji nisu upoznati, vrsta vrata koja se otvaraju nagore. U ovom slučaju je sve definitivno otišlo 'na gore', jer su na nesreću, desna vrata koja je vozač otvorio, potpuno uništena nakon što je zbog loše procene udario u autobus.

Snimak incidenta predstavlja nam crni Model X automobil na ulicama Londona, prilikom kretanja sa parking mesta i vratima sokolovog krila sa suvozačeve strane već otvorenim. Vozač je zatim krenuo dalje niz ulicu i sve je izgledalo dobro dok se nije približio dabl-dekeru. Snimatelj deluje ubeđeno da će proći isto kao i sam vozač, izjavljujući 'biće on dobro', ali na nesreću, ovo nije bio slučaj.

Vrata su zakucala u prednji deo autobusa, što je dovelo do njihovog krivljenja unazad. Da su ovo bila normalna vrata ne bi bilo preterano velikih problema, ali u slučaju bilo kog drugog izvan njihovog opsega pokreta, definitivno dovodi do lomljenja. Stvar je gora zato što ovo nisu normalna vrata, jer se otvaraju nagore, stoga poseduju šarke na krovnoj konstrukciji i vise iznad krova i sekcije vrata. Imajući to u vidu, ovaj incident nije samo iskrivio vrata na način na koji ona nisu projektovana da se pomeraju, već je najverovatnije oštetio i krov, zajedno sa šarkama i pratećom elektronikom.

Vrata su izvanrednog kvaliteta jer su i ona napravila priličnu štetu na autobusu, polomivši staklo i kidajući panel karoserije. Sve je ovo dosta novca za nešto što je predstavljalo običan pokušaj hvalisanja, ali na svu sreću niko nije povređen.


N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group