Američke foke optužene za konzumiranje sumnjive vijagre tokom svojih paklenih priprema

Majka preminulog regruta Mornarčkih foka, tvrdi da je njen sin izgubio zbog konzumiranja vijagre sumnjivog proizvođača koja se koristi od strane kandidata kako bi se izborili sa životno ugrožavajućim stanjima koja im rigorozne pripreme donose...

’Basic Underwater Demolition/SEAL’ trening predstavlja centralnu temu poslednjih nedelja, sve od kada je dvadesetčetvorogodišnji Kajl Mulen preminuo nedugo nakon što je kompletirao period inicijacije koga pripadnici američke vojske zovu ’Hell Week’.

Mulenova majka Redžina, nazvala je ovaj trening pravim mučenjem i optužila je Mornaričke foke da su ubile njenog sina.

Mulen je bio jedan od dvesta deset mušaraca koji su startovali trening i jedan svega dvadeset i jednog kadeta koji je stigao do polovine celokupnog trenažnog procesa. Mulen je uspeo da kompletira ’Hell Week’ segment, sastavljen od pet ipo dana provedenih u plivanju i trčanju sa veoma malo sna, ali posle ovog dela, svega nekoliko sati nakon što je iscrpljujući segment inicijacije završen, njegovo srce je stalo i kadet je preminuo u okviru kasarne.

Uzrok Mulenove smrti označen je kao bakterijska upala pluća međutim, majka ovog mladića navodi da je njegov žvot ugašen zbog iscrpljujućih fizičkih procena koje svi regruti moraju proći kako bi postali deo ove jedinice i koje dovode do kolapsa organizma ovih mladića, zajedno sa nedostatkom brige o njihovom zdravlju nakon što se najrigorozniji deo provere završi.

U novinskim izveštajima, Američka mornarica navela je da su Mulen i još jedan regrut pretrpeli iznenadni i neobični incent tokom Hell Week programa i da nisu učestvovali u aktivnom treningu nakon što su njihovi simptomi prijavljeni nadređenima.

Pojedini kadeti koji učestvuju u ovim intenzivnim trenažnim plivanjima neretko dobijaju plućni edem, koji se stvara nakon dužih vremena provedenih u vodi. Plućni edem može izazvati gubitak daha, bolove u grudima, kašalj, pa čak i iskašljavanje krvi, što ga svrstava u stanja potencijalno opasna po život.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group