Budistički hram ostao prazan nakon što su svi monasi pali na testu za narkotike

Jedan budistički hram na Tajlandu ostao je sasvim prazan, nakon što su svi monasi koji su bili deo njega pali na testu na narkotike i automatski otpisani…

Prema BBC, lokalni zvaničnici izjavili su da su četiri monaha bila pozitivna na metamfetamin (met), u Bung Sam Fan distriktu Fetčabuna na Tajlandu. Zvaničnik distrikta, Bunlert Tintaptai, izjavio je za AFT da su monasi poslati na zdravstvenu kliniku kako bi prošli kroz proces rehabilitacije.

On je izjavio: “Hram je sada prazan, bez monaha, a obližnji seljani su zabrinuti jer ne mogu ići da se mole i odaju svoju poštu”.

Merit-making, u bukvlanom prevodu pravljenje zasluga, predstavlja važnu budistričku praksu, tokom koje vernici dobijaju zaštitnu silu kroz dobra dela, poput doniranja hrane monasima.

Tintaptai je dodao da je lokalni monaški glavešina obećao da će zadužiti nove monahe za hram, kako bi se pobrinuli za sve brige zabrinutih vernika.

Zvaničnici nisu objasnili zašto je ovaj hram upao u oči policiji. Ipak, u toku je nacionalna kampanja koja pokušava da spreči/zaustavi trgovinu drogom.

Tajland je velika tranzitna zemlja za metamfetamin koji dolazi iz Mjanmara, najvećeg svetskog proizvođača ove droge, prema Kancelariji za drogu i kriminal pri Ujedinjenim nacijama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group