Čovek četiri meseca živeo kao sultan zahvaljujući neispravnom bankomatu koji je delio šakom i kapom

Pronaći bankomat koji će vam dati milione, a da vas ne košta ništa zvuči kao ultimativno ostvarenje snova, zar ne?

Mnogi od nas, kada bi se susreli sa takvom spravom, ne bi oklevali da potrošimo taj ‘besplatan’ novac na šoping, odmore i izlaske, ali je jedan srećnik iz Australije po imenu Den Sonders to zapravo i uradio. Sonders, čija se neverovatna priča sada pretvara u film, trošio je pravo bogatstvo na privatne avione i restorane visoke klase nakon što je otkrio trik koji mu je dao pristup naizgled neograničenom novcu.

U 2011.godini Sonders je proveravao stanje na svom računu tokom noćnog izlaska i primetio da se mašina koju je pokušavao da koristi čudno ponaša i nije prikazivala njegov saldo. Sonders je kasnije rekao za Vice: "Prebacio sam 200 dolara sa mog kreditnog računa na štedni račun, i pisalo je ‘transakcija otkazana’ i ispljunulo je karticu. Delovalo mi je super čudno, pa sam odlučio da pokušam da izvadim 200 dolara sa mog štednog računa samo da vidim šta će se desiti."

Nakon što je dobio 200 dolara, čudna greška na mašini naterala je Sondersa da se dobro zamisli i on se kasnije vratio da vidi da li radi. Dodao je: "Razmišljao sam koliko je sve to bilo čudno, pa sam ponovo stavio karticu i počeo da se igram. Prebacio sam još 200 dolara i izvukao novac. Onda 500 dolara, pa 600 dolara, samo da vidim šta će se desiti."

U veoma retkom slučaju, Sonders je otkrio grešku jer je shvatio da se bankomat diskonektuje od banke i interneta između 1 i 3 sata ujutru. Brzo je iskoristio hak, povlačeći stotine, a zatim hiljade.

"Prvog dana potrošio sam 2.000 dolara, ali drugog dana prebacio sam 4.000 dolara, da se osiguram da moj saldo ne ostane negativan," rekao je. "Noćna transferacija bi prošla, a zatim bi se obrnula dan kasnije. Ali ako ste bili ispred te obrnute transakcije tako što biste napravili još jednu, mogli ste prevariti sistem da misli da imate milione."

Četiri meseca Sonders je mogao da uživa u životu sa druge strane duge, trošeći na zabave, putovanja i čak koristeći sredstva da pomogne prijateljima da otplaćuju studentske kredite. Tajkun je takođe bio u mogućnosti da pomogne beskućnicima da provedu noći van ulice plaćajući im hotelske sobe.

Sonders je objasnio: "Ako imate maštu i novac, možete pomoći ljudima da žive svoje najluđe snove." Ipak, njegov san je na kraju postao noćna mora. Nakon što je posetio psihijatra zbog anksioznosti i osećaja krivice dok je brinuo o tome da ne bude uhvaćen, Sonders je prihvatio da se mora predati policiji - ali ne pre nego što je podelio svoju neverovatnu priču na nacionalnoj televiziji.

Sonders je na kraju osuđen na 12 meseci zatvora zbog krađe i prevare 2015. godine i pušten je uz 18-mesečnu naredbu o društveno korisnom radu. Činjenica da je uradio pravu stvar i predao se izgleda da mu se isplatila, jer je nakon svega ovoga nastavio sa svojim životom tamo gde je stao kada je otkrio ovu grešku bankomata.

Njegova priča će biti pretvorena u film pod nazivom ATM Boy, a Sonders je takođe detaljno opisao retki zločin u seriji podkasta pod nazivom 'The Glitch'.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group