Desetine ovaca u Kini šetale u krug tokom dvanaest dana

Urnebesni snimak pojavio se po prvi put prošle nedelje na Twitter platrformi i od tada je obišao zemljinu kuglu, predstavjajući ovce koje se kreću u gotovo savršenom krugu na sveru Kine i u regionu Unutrašnja Mongolija.

Razlog ovog čudnog ponašanja ovaca ostaje potpuna misterija, dok je kineska državna mreža People’s Daily prenela da su sve životinje savršenog fizičkog zdravlja. Vlasnik ovaca, gospođa Miao, izjavila je za Metro publikaciju da je sve počelo sa nekoliko ovaca pre nego što im se priključilo čitavo stado. A čak i kada su se u njihovom krugu pojavljivale praznine, one su nastavljale da se kreću u krug.

U međuvremenu, nešto ranije, na drugom kraju sveta, više od 2.000 ovaca primećeno je kako u koloni maršira Jelisejskim poljima u Parizu, u paradi koja je obeležila kraj Sajma agrikulture u Francuskoj. Agrikulturni sajam i trgovinski samit startovao je početkom meseca i spojio je zajedno farmere i uzgajivače širom sveta. Pedeset umetnika iz južne francuske regije Bearn, okupilo je ovce i napravilo kilometarsku paradu, dok su se njima pridružile krave, magarci i tradicionalni plesači.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group