Dva Indusa smrtno ranjena noževima pričvršćenim na noge petlova tokom ilegalnih borbi

Dva čoveka ubijena su od strane dva pevca sa noževima pričvršćenim za noge, pre nego što su imali priliku da odgledaju njihov nelegalni meč do smrti...

Ovaj ’Big Cock’ momenat odigrao se u okviru Hindu Makar Sankranti festivala u Indiji, događaja tokom kog se ove okrutne borbe petlova organizuju.

Jednog čoveka ubio je njegov lični pevac kada je pokušao da mu pričvrsti oštrice na noge, preneo je New India Express. Gande Surjaparaksaha Rao pripremao je svog šampiona za borbu u gradu Kakinadi, u indijskoj provinciji Andra Pradeš, kada je pticu preplašila publika.

Kao rezultat ovoga, ptica opremljena noževima frknula je uvis tokom čega je hirurški otvorila Raovu nogu. Četrdesetrogodišnji Indus hitho je prebačen u bolnicu, ali su tamo lekari samo mogli da proglase smrt pri dolasku nakon što je iskrvario iz svoje rane. Igrom sudbine, ili kako ova nacija veruje karme, pevac je najverovatnije stručno presekao butnu arteriju svog vlasnika.

Drugi muškarac, identifikovan kao K. Padmaraju od strane iste indijske publikacije, bio je posmatrač na drugoj borbi petlova u distriktu Istočni Dodavari, kada je ptica uletela u publiku i posekla ga po ruci. U bizarnom sledu okolnosti i ovaj čovek je takođe iskrvario na smrt. Definitivno nije zabavno kada se karte malo promešaju i ptice okrenu noževe ka onima koji u ovakvim stvarima učestvuju.

Pokušaji vlasti da stanu na put ovakvim brutalnim borbama potpuno su uzaludne, uprkos tome što su one zabranjene od strane Vrhovnog suda Indije 2018. godine. Borbe petlova su i dalje čest vid zabave unutar ove regije i indijske istočne obale, jer one predstavljaju Sankranti tradiciju koja obeležava dan kada Sunce prelazi iz zodijačkog znaka Strelca u Jarca. Tako im i treba kada veruju u te gluposti, a iako je ova praksa danas ilegalna, indijska policija koja je inače poznata po svojoj nepodmitljivosti veoma teško izlazi na kraj sa ovoliko popularnim događajima.

Ljudi dolaze sa svih strana Indije kako bi prisustvovali borbama petlova sa noževima i jedan svedok koji je putovao 700 kilometara kako bi prisustvovao ovakvom događaju izjavio je za Express: „Borbe petlova su najveća atrakcija u Godavariju, delovima Krišne i Guntur distrikta tokom trodnevnog Sankranti festivala“.

Policija uvek nastoji da okrene glavu kada je reč o borbama čiji uslovi nisu toliko nasilni kao kod ovih sa noževima. Međutim, odmah nakon što policija okrene leđa, uslovi borbi se promene i njihovi se zahtevi omalovažavaju, dodali su zvaničnici ove zemlje za Express.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group