Džemper Kurta Kobejna prodat za 334.000$

Poznati zeleni kardigan Kurta Cobaina sa "MTV Unplugged" koncerta prodat je za 334.000 dolara na aukciji u subotu, čime je uspostavljen novi rekord za najskuplji džemper ikada prodat na aukciji.

Maslinasto-zeleni duks Manhattan marke nadmašio je očekivanja nakon prodaje na Julienovim aukcijama. Uoči subotnje aukcije, džemper je već premašio svoju minimalnu ponudu od 200.000 dolara pre nego što je licitiranje prošlo iznad procene artikla od 300.000 dolara pre aukcije.

Ovaj Džemper, Kurt je nosio na legendarnom „unplugged“ koncertu koji je emitovan uživo na MTV televiziji. Iako su svi mislili da će biti potpuni promašaj jer je Nirvana bila nekomercijalni grandž bend, akustična svirka poznatog benda postala je sinonim njihove muzike i pokazala da se Kurtovi tekstovi mogu pevati na fin i smiren način i da Rok muzika nije samo agresija, seks i droga.

Međutim, Kurtov džemper nije jedina stvar koja je prodata na ovoj aukciji. Njegova Fender Mustang gitara takođe je uspela da nađe bogatog vlasnika koji je za nju dao 340.000 dolara i koja je bila najskuplje prodat predmet te večeri.

Foto:https://www.rollingstone.com/

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group