Izmislio posebno odelo kako bi zmijama omogućio da hodaju na četiri noge

Jutjuber koji obožava zmije dizajnirao je robotički egzoskelet koji ovim gmizavcima omogućuje da hodaju sa nogama...

U nedavno postavljenom videu Alen Pan je objasnio koliko dugo želi da vidi zmije kako hodaju uz pomoć nogu, izjavljujući da se oseća tužnim zbog toga što su ’ove životinje izgubile svoje noge’ tokom evolucije, takođe ističući da embrioni ovih gmizavaca zapravo poseduju noge, ali im je onemogućena DNK mutacija i njihov potpuni razvoj pre samog rađanja.

Stoga, on je u pokušaju da na određeni način preokrene evoluciju odlučio da dizajnira inovativni, vrhunski robotički egzoskelet kako bi pomogao zmijama da pronađu svoje noge. Kako bi vratio udove ovim gmizavcima, Pan je kontaktirao losanđeleski zoološki vrt kako bi mu njegovi biolozi pomogli. Međutim, njegov plan je brzo odbačen i rečeno mu je da Zoom poziv sa nekim od ljudi iz ove ustanove može koštati i do dve hiljade dolara.

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, Pan je ipak uspeo da kompletira svoj egzoskelet, kontaktirajući lokalnog uzgajivača zmija koji je stupio sa njim u saradnju. Pre nego što su jednog od njegovih pitona opremili robo odelom, Pan je odlučio da se upozna sa zmijom pobliže, osiguravajući njeno poverenje i izbegavanje bilo kakvih problema onda kada bude ušla u odelo.

Nakon što je pokušao da ubaci nekoliko zmija u svoje odelo, Pan je shvatio da se ljutite zmije odmah urolaju u S oblik, što njihovo postavljanje u egzoskelet čini gotovo nemogućim. U međuvremenu, opuštena zmija koja se ne oseća ugroženo i nervozno pored čoveka potpuno se opušta kao crevo, što je ovom obožavaocu reptila nakon izbora pravog primerka omogućilo prvo testiranje.

Ovaj par čudaka odlučio je da izabere jednog kandidata, veoma umiljatu ženku pitona koja je ubrzo ušla u odelo bez ikakvih problema. Čim se reptil komotno smestio u egzoskelet, on se pokrenuo i nove robotičke noge ove ženke krenule su da rade, pružajući neverovatne rezultate u koje se možete uveriti sami.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group