Japan potpuno zbunjen džinovskom čeličnom loptom koja je isplivala na obalu

Više slika

Više slika

Policija i stanovnici japanskog priobalnog grada ostali su u čudu kada je ogromna čelična lopta isplivala na njihovu plažu.

Lokalno stanovništvo primetilo je misteriozni predmet koji meri oko 1,5 metara u prečniku nasukan na Enšu plaži u gradu Hamamatsuu, kontaktirajući automatski policiju, preneo je japanski televizijski servis NHK.

Međutim, jedan očevidac je izjavio za japansku mrežu da je ova kugla bila tu na plaži više od mesec dana i da su oni pokušali da je odgurnu ali jednostavno ona nije želela da sarađuje. Čitav prostor oko ove kugle bio je očišćen od strane eksperata za eksplozive, koji su ubrzo zaključili da sfera ne predstavlja rizik od detonacije nakon što su odradili snimanje rentgen mašinom.

Fotografije ovog predmeta nalik transformersovom testisu poslate su japanskim odbrambenim snagama i obalskoj gardi na dalje proučavanje. Međutim, Masaki Macukava, predstavnik gradske civilne inžinjerske kancelarije izjavio je da oni i dalje nisu zaključili šta je ova sfera, dok njegov tim veruje da je reč o nekoj vrsti bove.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group