Japanac poželeo da bude border koli

Jedan Japanac potrošio je preko petnaest hiljada dolara – dva miliona jena – za realistični kostim border kolija jer želi da izgleda kao njegova omiljena rasa psa...

Muškarac identifikovan kao Toko, uposlio je japansku kompaniju koja se zove Zeppet, poznatu po stvaranju skulptura i modela za filmove i reklame, kako bi mu sašila ovaj specijalni kostim. Kreiranje ovog border koli kostima zahtevalo je četrdeset dana jer je Toko želeo da on ima nekoliko slojeva i da izgleda potpuno preslikano psu.

Kako je Toko izjavio u intervjuu za japansku mrežu Mynavi: „Želeo sam koli kostim zbog toga što izgleda realistično kada ga obučem. Četvoronožne životinje su mi omiljene i najslađe. Među njima, ja sam želeo da izaberem dovoljno veliku koja bi bila približno slične visine meni, a smatrajući da model mora biti realističan, odlučio sam se za psa. Sve što mi je trebalo našao sam u koliju, mojoj omiljenoj rasi psa."

Jedan zaposleni u kompaniji Zeppet, takođe je govorio o tome na koji je način njegov tim uspeo da shvati figura kog psa može odgovarati ljudskoj: „Cilj je bio da skelet psa može biti prenesen u ljudski skelet, jer je njihova struktura potpuno drugačija, tako da smo mi proveli dosta vremena kako bismo shvatili na koji način on može izgledati kao pravi pas. Pored toga, mi smo prikupljali fotografije iz različith uglova, tako da ovaj predivni koli kostim može proizvesti iste različitosti i delovati prirodno“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group