Kada i da li pirane zaista vide ljude kao hranu?

Postoji nekoliko zabeleženih fatalnih slučajeva u kojima su nesrećni ljudi, uglavnom pecaroši, upadali u vode ispunjene piranama, malim alavim ribicama, sa zastrašujuće oštrim zubima...

Međutim, da li su oni samo statistička greška - jer, baš kao i ajkulama, ljudi piranama nisu primarna hrana, nauka zbog nedostatka argumenata još uvek nije mogla da zaključi.

Stoga, ostaje potpuno nepoznato koliko nekome ko se nađe u vodi sa jatom pirana ostaje, da li su u pitanju minuti, sekunde? Da li ove ribe napadaju čoveka u svakoj situaciji ili jednostavno postoje određene okolnosti kada ove male napasti zaista mogu zagristi ljudsko meso svojim žiletima koje im je priroda smestila u usta?

Ukoliko gledate dosta filmova i serija, do sada ste sigurno imali priliku da vidite različite slučajeve kada pirane u potpunosti ogole ljudsko telo do kostiju, odnosno savršenu priliku da se neko otarasi tela ili isplanira savršenu osvetu tako što će upotrebiti desetine ovih malih predatora u svoju korist.

Sa svim tim na umu, svet jednostavno nije obavešten o tome šta se tačno dešava kada se neko nađe u okruženju jata ovih zubatih napasti, koje vrebaju u slatkim vodama Južne Amerike, tako da snimak koji možete videti u nastavku želi da baci nešto više svetla na ovu prilično nepoznatu temu, odnosno odgovori na to zbog čega i u kojim okolnostima pirane zapravo mogu napasti ljude.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group