Kako da naučite psa da ne jede hranu napolju

Vašeg najboljeg prijatelja morate naučiti da ne jede sve čega se dokopa, jer se tako može razboleti i otrovati...

Svi oni koji svakodnevno šetaju svoje pse po parkovima i zelenim površinama sigurno imaju problem sa bačenom hranom koja nekada zna da bude svuda i za kojom naši četvoronožni prijatelji žude. Iako mnogi puštaju pse da jedu sve što stignu, to nikako nije dobro za njihovo zdravlje, jer hrana napolju može da bude pokvarena, nezdrava i često otrovna.

Zbog toga je vrlo važno da vašeg psa naučite da ne jede hranu koju mu vi niste dali. Evo kako da to najlakše i najbolje uradite.

Potrebno je da imate nešto što će vašem psu privući pažnju, kako biste ga lakše dozvali i kako biste ga odvukli od hrane napolju. Zato je vrlo važno da  sa sobom nosite poslastice koje ne jede stalno (kockice kačkavalja će sjajno poslužiti). Kada god vidite da vaš pas pokušava da pojede nešto, vi ga dozovite i dajte mu nagradu u vidu poslastice. Takođe možete korsititi i igračke koje vaš pas obožćava ili nešto drugo što će mu pažnju sa bačene hrane skrenuti ka vama. Ako u početku pas neće da dođe i ako odmah trči ka bačenoj hrani, onda ga šetajte na povodcu. Pomoću povodca blokirajte njegovu neposlušnost i dozovite ga ka vama.

Zatim se približite hrani koja je bačena i govorite vašem psu komandu „ne“ ili „ostavi“. Povodcem, sprečavajte da se dokopa hrane i poakzujte mu da imate nagrade ili igračke koje želite da mu date, a kada vidite da on sam odustane, onda ga nagradite vašom poslasticom. Ovo vežbajte nekoliko nedelja i videćete da će vaš pas ubrzo početi da ignoriše hranu napolju.

Obavezno se trudite da nagrade menjate i da koristite hranu koja je slasna i ukusna, a koju vaš pas ne dobija često, jer će se tako najviše potruditi i lakše odlleti hrani koju nalazi na zemlji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group