Kako izvaditi krpelja sa psa ili mačke

Ako imate ljubimce koji provode dosta vremena napolju, onda je velika verovatnoća da će se na njihovoj koži pronaći krpelji...

Kreplji su verovatno najveći neprijatelji naših ljubimaca i oni predstavljaju veliku opasnost, jer često mogu prenositi bolesti i zaraze koje mogu ugroziti zdravlje naših ljubimaca. Zato je neophodno da ih izvadite čim ih ugledate.

Vađenje krpelja nije mnogo težak zadatak, ali morate biti pažljivi jer ne smete otkinuti glavu krpelju. Ako glavu otkinete, krpelj tada ispušta otrove i dovodi do bolesti psa ili mačke. Takođe, otkinuta glava se može inficirati i napraviti velike probleme.

Potrebna vam je sterilna pinceta kojom ćete izvaditi krpelja, a još bolje je da u pet šopovima kupite posebne alatke koje služe za vađenje krpelja i koje će vam omogućiti da ih bolje uhvatite za telo.

Jako je važno da na njega ne stavljate aceton, alkohol ili druge preparate, jer u tom slučaju krpelj ispušta otrov. Takođe krpelja nemojte uvijati, jer tako rizikujete da se njegova glava otkine.

Sve što treba da uradite jeste da krpelja uhvatite pincetom (ili alatkom za vađenje) što bliže koži i da čvrstim hvatom podignete pincetu i tako ga iščupate van. Ubod zatim očistite alkoholom i dezinfikujte i tako ćete se najbezbednije rešiti ovog krvavog insekta i vašem ljubimcu ulepšati dan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group