Kako napraviti prelepi epoksidni sto

Više slika

Više slika

Stolovi od Epoksi stole postaju najmoderniji trend u uređivanju enterijera...

Epoksi smola postaje sve popularnija, a u poslednjih par godina pronašla je primenu u konstruisanju nameštaja. Epoksi smola dolazi u tečnom stanju i kada se pomeša sa učvršćivačem, smola postaje čvrsta i tvrda poput stakla i omogućava neverovatno kreiranje različitih komada nameštaja.

Zato smo odlučili da vam pokažemo kako pomoću epoksidne smole možete napraviti fenomenalan sto za kafu ili za trpezariju.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da nađete komade drveta koji će biti centralni deo vašeg stola. Drvo ne mora da bude pravilno i može da sadrži pukotine, jer će smola sve to popuniti. Zatim je bitno da napravite ram u obliku stola koji želite da napravite. Ram možete napraviti od plastičnih ili drvenih dasčica.

Epoksi smolu možete kupiti u bolje snabdevenim farbarama, kao i učvršćivač. Ova dva elementa kombinujte u odnosu koji vam u farbari daju, a takođe možete kupiti i boju kojom ćete po želji ukrasiti epoksi smolu.

Kada smolu pomešate, jednostavno je sipajte preko drveta i popunite sve rupe, a ram će obezbediti da smola poprimi oblik koji vi želite. Pustite da se smola suši 24 sata, a zatim blago ošmirglajte ceo sto i pređite smolu polir pastom kako bi dobila lepši sjaj.

Pogledajte kako da napravite ovaj sto:

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group