Kako PP aparat pretvoriti u raketu na najlakši način

Internet je prepun snimaka dece koja bacaju flaše gaziranih sokova kako bi ih pretvorila u malene rakete...

Međutim, da li ste znali da se isto može dogoditi i sa aparatima za gašenje požara? Nedavni snimak koji se pojavio na Reddit platformi predstavlja nam ono što se može dogoditi kada protivpožarni aparat isklizne iz ruku. Kratki snimak otvara se potpuno haotičnom i nemilom scenom u kojoj je automobil zaustavljen na raskrsnici i polako nestaje u plamenu.

Kako deluje, čovek u plavoj majici pokušava da obuzda plamen, što jedino ima smisla i što bi svako u saobraćaju učinio, bilo za sebe ili nekoga ko se našao u nevolji. Na nesreću, u vihoru borbe sa plamenom, aparat za gašenje požara ispada iz njegovih ruku i snažno se prizemljuje na asfalt.

Kako se ovo dogodilo, šteta koja je učinjena na aparatu izazvala je zastrašujuće gubljenje pritiska i boca je jednostavno poletela takvom silinom da je krenula da se obrće i rotira u vazduhu, zaprepašćujući ljude koji su se našli u blizini pokušavajući da pomognu.

Protivpožarni aparat je odleteo toliko visoko da je bez problema nekoliko puta nadvisio obližnju dvospratnicu i otišao daleko od mesta na kome je automobil goreo. Gotovo je nezamislivo kako je ovaj aparat za gašenje požara odleteo ovoliko naočigled brojnih posmatrača, koji deluju kao da su ostali ukopani u mestu, prilično zadivljeni čitavim spektaklom koji je izazvao.

Na nesreću, koliko god ovo impresivno izgledalo, ovo je zapravo veoma loša vest za sve koji su bili uključeni. Vlasnik vozila verovatno nije mogao ceniti gubitak svog jedinog sredstva koje može makar donekle spasiti njegov voljeni automobil. Svako ko se našao oko aparata za gašenje požara kada je sleteo i udario na neverovatan način o tle, bez ikakve sumnje nije bio oduševljen previše, jer ne možemo ni zamisliti kako izgleda udarac debele metalne boce koja ogromnom brzinom poleće u vazduh kao ispaljena iz topa.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group