Mornarica SAD ipak zabranila objavljivanje dodatnih NLO materijala obećanih javnosti

Kao odgovor na zahtev koji potpada pod zakon o slobodi informisanja, kancelarija Američke mornarice izjavila je da su snimci neidentifikovanih letećih ojekata poverljivi dokumenti i zbog toga su izuzeti iz objavljivanja...

Američko ministarstvo odbrane odlučilo je da kreira novu kancelariju za istraživanje ’neidentifikovanih vazdušnih fenomena’ nakon što su 2017. godine procurela dva snimka i stigla u javni domen, privlačeći pažnju ljudi i medija. Nekoliko meseci kasnije, drugi NLO snimak je objavljen i pokrenuo je čitavu lavinu događaja i stanovnici SAD-a očekivali su da će njihova vlada istupiti i izneti sve što zna na ovu temu.

Kao odgovor na ovo, Pentagon nije uradio ništa više od potvrđivanja da su ovi snimci zaista uhvaćeni od strane Američke mornarice. Sajt The Black Vault stupio je u kontakt sa zvaničnicima mornarice kako bi video da li postoji još ovakvih snimaka koji podležu zakonu o informisanosti, zvanično zahtevajući njihovo objavljivanje. Ovaj zahtev je poslat Komandi pomorskih vazdušnih sistema, istoj onoj kancelariji koja je zvanično izbacila pomenuta tri snimka, odbijen je marta meseca ove godine, sa objašnjenjem kako ne postoje dodatni snimci koji su dostupni sa njihove strane.

Za drugi zahtev, poslat Kancelariji pomorske obaveštajne službe, navodnom domu UAP Task Force odeljenja, iz februara meseca prošle godine, stigao je odgovor nakon 17 meseci i u njemu je stajalo da će svaki snimak ove prirode biti dostupan putem njih i Kancelarije načelnika pomorskih operacija. Stoga, sajt koji se bavi transparentnošću, The Black Vault, ispunio je još jednu molbu pod Aktom o slobodi informacija, koja je odbijena na bazi toga što ’snimci sadrže osetljive informacije vezane za neidentifikovane vazdušne fenomene i da će oni, shodno tome, ostati poverljivi materijali i biti izuzeti od obelodanjivanja u potpunosti’.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group