Muškarac koji je motornim sankama udario u Black Hawk helikopter tuži vladu za 9,5 miliona dolara

Džef Smit traži 9,5 miliona dolara kompenzacije nakon sudara koji deluje da potiče iz nekog filma...

Muškarac iz Masačusetsa koji se svojim motornim sankama sudario u Black Hawk helikopter tuži vladu za zapanjujućih 9,5 miliona dolara. Pre pet godina, u martu 2019. godine, Džef Smit vozio se svojim motornim sankama kada se nešto tamno pojavilo ispred njega. Odmah je pritisnuo kočnice, ali bilo je prekasno. Smit nije mogao da izbegne udarac u zadnji deo parkiranog Black Hawk helikoptera. Sudar mu je skoro oduzeo život i sada traži nadoknadu za strašne patnje kroz koje je prošao.

Kao rezultat sudara, Smit je izgubio upotrebu svoje leve ruke, dok ga stalni respiratorni problemi sprečavaju da radi puno radno vreme. Nakon što je helikopterom prevezen u bolnicu posle sudara, medicinski stručnjaci otkrili su da je Smit imao dvanaest slomljenih rebra, probijena pluća i teško unutrašnje krvarenje. Sada traži 9,5 miliona dolara odštete od vlade, novac za koji kaže da će pomoći da pokrije medicinske troškove i izgubljene zarade.

"Poslednjih pet godina, bilo je operacija, oporavak, operacija, oporavak," rekao je Smit. "Iskreno, sada se osećam kao da sam u gorem položaju nego kada sam prvi put imao operacije 2019. godine." Advokati Smita tvrde da je posada Black Hawk helikoptera koja je parkirala helikopter na stazi bila nemarna jer je parkirala kamuflirani avion na stazi koji koriste vozači motornih sanki. On tvrdi da posada nije učinila dovoljno da ga zaštiti, uključujući upozoravanje vozača motornih sanki gde će helikopter biti parkiran.

Advokat Smita, Daglas Dežardin, dodao je: "Naš argument od početka je bio da je nespojivo da helikopter sleti na aktivnu stazu za motorne sanke. Interna istraga vojske jasno je pokazala da je posada znala da sleće neposredno pre ili neposredno posle na aktivnoj stazi za motorne sanke. Šta loše može da se desi? "

Vlada je nekoliko puta pokušala da odbaci slučaj, tvrdeći da se ne može tužiti prema Federalnom zakonu o odštetnim zahtevima jer uključuje odluku o politici. Takođe je rekla da posadi nije rečeno da sleću na stazu za motorne sanke, pre nego što je tvrdila da je Smit vozio brzinom od 105 km/h u trenutku sudara i da je uzeo lekove na recept i popio par piva pre vožnje. Kasniji izveštaj detaljno je naveo: "Nismo pronašli nemarnost posade i verujemo da su se pridržavali svih važećih propisa i zakona. Osim toga, s obzirom na posebne okolnosti ovog incidenta, nismo ubeđeni da bi korišćenje svetala ili sličnih uređaja sprečilo sudar." Očekuje se da će sudija američkog okružnog suda doneti odluku o tužbi kasnije ove godine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group