"Najjeziviji sajt" na internetu omogućava ljudima da vide kroz kamere video nadzora širom sveta

Postoje neke izuzetno uznemirujuće veb stranice na internetu koje vas navode da se zapitate koliko su vaše informacije zaista sigurne...

Na primer, postoji sajt koji tvrdi da može pronaći svaku vašu sliku koja postoji na internetu. Možda još jezivije, postoji stranica koja vam omogućava da vidite uživo prenose sa sigurnosnih kamera širom sveta - očigledno bez znanja vlasnika kamera. Dovoljno da vas prođe jeza?

I što je gore - nijedna od ovih kamera nije hakovana. Prema web stranici, prenosi kamera nisu zaštićeni na bilo koji način. Stranica se zove Insecam.org i prenosi uživo snimke sa onlajn sigurnosnih nadzornih kamera širom sveta koje nisu zaštićene lozinkom. Stranica insistira na tome da su ovde sakupljene samo "kamere mrežnog sigurnosnog nadzorna", a ne "USB kamere na računarima i interne kamere na laptopovima" - ako to čini da se osećate bolje.

Kada smo brzo pretražili stranicu, videli smo snimke iz gnezda ptica u Mađarskoj, ski staze u Austriji, i kutak prodavnice i klizališta u Poljskoj. Naravno, postoje velike zabrinutosti u vezi sa privatnošću, ali stranica navodi da će, ako im pošaljete email, ukloniti snimke vaše kamere. Naravno, većina ljudi ne zna da su njihovi snimci tamo uopšte postavljeni. Takođe, mogli biste biti lako uklonjeni sa Insecama ako postavite lozinku - što je nešto što traje samo minut.

Najjezivija stvar u vezi sa ovom stranicom je to što pristupanje snimcima kamera nije izričito nelegalno, osim ako se lozinke hakuju. U osnovi, Insecam.org je potpuno unutar granica legalnosti.

Druge jezive stranice uključuju jednu koja detaljno opisuje sve avionske nesreće u istoriji, sa zabeleženim poslednjim rečima pilota. Još jedan sajt sadrži poslednje reči zatvorenika, prikazujući finalne misli osuđenika pre njihove smrti. Ukratko, ako ste iole morbidni, definitivno postoji jeziva web stranica za vas.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group