Najlakši način za potpuno uništavanje motora Wrangler modela

Kako potpuno uništiti motor novog Wrangler modela.jpg

Motor modela 2021 Jeep Wrangler Rubicon poptuno je uništen nakon što je ovaj terenac nepravilno šlepovan...

Ovaj posebni model nedavno je kupljen u jednom predstavništvu u Floridi, a iako deluje sasvim dobro sa spoljne strane, nejgov motor je potpuno uništen nakon što je šlepovan iza vlasnikovog kamper modela. Glavni problem je bio u tome što je terenac ovom prilikom ostavljen u četvrtoj niskoj i prvoj brzini.

U razgovoru sa medijima, direktor predstavništva Tobi Tuten, otkrio je da će Wrangler šlepovan u rejtingu 84.13:1 ubačen u prvu brzinu i četvrti niski prenos obrtaja. Pošto je kamper vukao Jeep model pri brzinama od oko 96 km/h, njegovi točkovi su primorali motor da se okreće preko 54.000 rpm, što je oko osam puta više od crvene linije smeštene na 6.600 rpm, 3,6 velikog Pentastar V6 motora.

Šteta koja je izazvana ovom prilikom jednom rečju je neverovantna. Radilica je potpuno isčupana, tako da je moguće videti dva klipa i klipnjače koje su probile blok motora. Kvačilo i zamajac uništili su zvono menjača i ulazno vratilo. Video koji je vlasnik postavio na TikTok predstavlja nam slikovito kako ova šteta izgleda uživo.

Prema Tutenovim procenama, vrednost zamene delova i popravka Wrangler modela koštaće oko 30.000 dolara, bez ruku, a ostaje da vidimo da li će vlasnih ovog modela zapravo biti rad da izdvoji ovoliku sumu. Nakon istraživanja možete otkriti da su Wrangler modeli sa manualnim transmisijama namenjeni šlepanju u brzini, ali sa transfer kućištem u neutralnoj. Greška koju je vozač ovde napravio jeste to što je ostavio vozilo u četvrtom stepenu niskog prenosa.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group