Orke rastrgle veliku belu ajkulu kako bi joj pojele jetru

Više slika

Više slika

Neverovatan snimak uhvatio je momenat kada su tri orke pokidale veliku belu ajkulu na komade kao da je morski krastavac...

Brutalni napad na ovo stvorenje snimljen je u blizini obale u Južnoj Africi i predstavljen je u okviru Shark Week programa Discovery kanala. U kratkom klipu, nastalom putem drona, moguće je videti po prvi put ovu vrstu napada i dve orke koji plivaju blizu ajkule, sa trećom koja se iznenada pojavila iz dubina ispod nje.

Orka je zatim krenula da se kreće mahnito napadajući ajkulu odgrizajući veliki deo njenog stomaka, iz kog je krenula da izlazi velika količina krvi. Kit je zatim uhvatio ajkulu i vukao je kroz vodu. Razgovarajući sa ljudima Daily Beast sajta kada je snimak prvi put objavljen, biolog Alison Touner izjavila je da on predstavlja jedan od najlepših delova prirodnjačke istorije kome je svet do sada mogao posvedočiti. Iako je snimak brutalan, ovo je definitivno istina jer ovakav slučaj nikada ranije nije zabeležen.

Kako je Alison nastavila: „Zaista smatram da kada ovaj snimak bude predstavljen, on će postati viralan. Čitav svet će potpuno poludeti za njim jer je potpuno unikatan“. Analizirajući video, Tounerova, koja više od jedne decenije istražuje ove predivne životinje, izjavila je da kitovi ubice ciljaju ka delu ajkule u kome se nalazi jetra. Ona je takođe navela da iako ajkula poseduje oko devet metara dužine, ona ipak deluje sićušno u poređenju sa ovim ultimativnim predatorima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group