Poljak koji nije želeo da proda njivu sada je obrađuje između stambenih blokova

Snimci poljskog farmera koji svojim kombajnom obrađuje polje između nekoliko stambenih blokova, ovih dana postali su viralna tema svih internet portala i društvenih platformi...

Neobična situacija nastala je kada je ovaj farmer odbio da proda svoje parče zemlje investiorima, što znači da su stambene zgrade nikle rame uz rame sa obradivim zemljištem ovog čoveka. U poljskom gradu Lublinu, većina zemljoradnika dogovorila se oko prodaje svojih polja radi izgradnje stambenih blokova, dok je Mihail Mislovski odbio svaku ponudu.

Ovo znači da Mihail sada svoju žetvu obavlja u sendvičnu između stambenih zgrada u Jantarova ulici, a iako pojedni stanari ovih solitera umeju da cene odluku ovog ratara da ne proda svoju zemlju, brojni na njegovu žetvu kombajnom posmatraju kao uznemiravanje, koje će se dešavati iz godine u godinu, ali šta će tek reći kada krene đubrenje njive, ne možemo ni zamisliti.

Neki od stanara okolnih zgrada pružaju jasnu podršku rataru diveći se njegovoj istrajnosti i želji da sačuva svoju zemlju, dok je jedna od njih izjavila poljskoj Dziennik Wschodni mreži, da kao stanar, ona smatra da je to uopšte ne uznemirava, sasvim suprotno. "Bolje je imati ovakav pogled sa prozora, nego biti okružen samo betonom zgradetina", izjavila je žena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group