Postao najbogatiji čovek u istoriji i samo nekoliko trenutaka kasnije izgubio sve

Ne postoji niko ko se makar jednom u svom životu nije pitao šta bi bilo kada bi bio milioner ili milijarder, ali se ova sanjarenja ne mogu meriti sa pričom jednog srećno/nesrećnog čoveka, koji je u svega nekoliko minuta postao multikvadrilioner...

Jedan Amerikanac postao je nakratko najbogatija osoba svih vremena, u nekoliko trenutaka ponovo izgubivši svoj imetak. Pedesetšestogodišnji Kris Rejnolds otvorio je Paypal nalog jednoga dana, otkrivši da se na njemu nalazi astronomskih 92 kvadriliona, odnosno 92.233.720.368.547.800 dolara, koji su ga nakratko učinili najbogatijim i jedinim kvadrilionerom na planeti.

Brojne novinske agencije koje su u to vreme izveštavale o njegovom slučaju, izjavljivale su da je ovaj čovek iz Delavera bio milion puta bogatiji od telekomunikacijskog mogula Karlosa Slima, čija je bogatstvo u to vreme, 2013. godine, iznosilo neverovatnih 67 milijardi dolara.

Prisećajući se ovog trenutka, Rejnolds je izjavio za CNN: „Ovo je bilo baš interesantno. Ni danas ne znam da li se neko našalio sa mnom“. Rejnolds je dodao da cifra na njegovom računu dovela do šoka u organizmu, jer kako je sam do tada znao najviše što je ikada zaradio putem PayPal-a bilo nešto više od 1.000 dolara od prodaje retro guma za BMW model na eBay platformi.

Na njegovu nesreću, sve dobre stvari imaju svoj kraj, tako da je PayPal ubrzo otkrio svoju grešku i ispravio njegovo stanje na računu, izvinivši se Rejnoldsu zbog izazvane neprijatnosti. Platno/prometna digitalna platforma izdala je zvaničnu izjavu u vezi sa ovim slučajem: „Ovo je očigledna greška sa naše strane i mi cenimo što nas gospodin Rejnolds razume. Naš onlajn platni servis doniraće određenu sumu novca u dobrotvorne svrhe po Rejnoldsovom izboru u okviru našeg izvinjenja zbog greške“.

U izjavi za medije, datoj nešto kasnije, ova kompanija dodala je: „Smatramo da je krajnje inspirativno iskoristiti ovu nesrećnu okolnost kako bi se novac donirao u ciljeve u koje on veruje. Nadamo se da ćemo moći da odamo počast ovom duhu doniranjem za cilj po njegovom izboru, tako da smo stupili u kontakt sa Rejnoldsom i izneli mu našu ponudu, dajući mu na znanje da smo mu veoma zahvalni što je naš korisnik!“.

U intervjuu datom za Philadelphia Daily News, agenciju koja je originalno objavila ovu neverovatnu priču, Rejnolds je izjavio kako se u trenutku otkrivanja novca na svom računu osećao kao ’milion dolara’: „Ovo je bilo veliko iznenađenje za mene i nakon što sam uspeo da pojmim količinu novca koju sam video, osećao sam se savršeno“. Međutim, Rejnolds je dodao i to da je u prvi mah pomislio kako je ovo novac koji duguje, a ne nešto što on poseduje.

Kada je novinska agencija upitala Rejnoldsa šta bi uradio sa svim tim dolarima da je mogao da ih zadrži, on je u šali odgovorio da bi prvo otplatio nacionalni dug SAD, a zatim je dodao da bi kupio Philadelphia Phillies, veliki bejzbol klub iz Filadelfije, ali samo ukoliko bi mogao da izboksuje dobru cenu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group