Sa šezdeset i sedam godina porastao gotovo osam centimetara

Šezdesetosmogodišnji čovek odlučio je da poraste za 7,62 centimetra po stare dane podvrgnuvši se veoma bolnoj proceduri...

Roj Kon dobio je mogućnost da poraste sa 167,6 na 175,2 centimetra putem kompleksne procedure produžavanja kostiju koja postoji još od pedesetih godina prošlog veka. Na nesreću svih nižih ljudi na planeti, lomljenje obe butne kosti nije samo fizički bolno, već predstavlja ogromnu finansijsku šamarčinu, jer ovakve operacije mogu koštaiti i do 150.000 evra.

Razgovarajući sa voditeljima This Morning emisije na ITV 17. novembra, voditelji Holi i Fil pitali su ovog čoveka zbog čega bi srećno oženjeni čovek, koji se bliži sedamdesetim godinama, odlučio da podvrgne svoje telo ovoliko kompleksnom i brutalnom zahvatu.

Kako je Roj izjavio: „Ne, to nije bio najveći problem. Moja visina je jednostavno nešto čega sam uvek bio svestan, još od malih nogu i baš kao što ste rekli, imao sam slobodnog vremana u životu i mogao sam priuštiti ovakvu operaciju. To je to. Nisam zapravo imao pravi kompleks vezan za visinu, samo sam uvek osećao da sam kratak“.

Kako je Roj dodao: „Moja žena je daleko više zabrinuta zbog toga nego ja i ona me je volela onakvog kakav jesam, zašto i ne bi. Stoga, ovo sam uradio zbog sebe, ni zbog koga drugog“. Pružajući uvid u proces oporavka, Roj je dodao: „Oporavak je bio veoma komplikovan u početku i da, definitivno je bio veoma bolan, ali sve se da preživeti“.

Ekspert za produžavanje nogu, dr Kevin Debiparšad, koji je ujedno bio i Rojev Hirurg, objasnio je: „Uglavnom je za kompletiranje procedure potrebno oko sat ipo vremena. Pacijenti zatim ulaze u proces produžavanja koji jedan milimetar dnevno. Potrebno je oko dvadeset i pet dana kako bi se stiglo do 2,5 i gotovo dva ipo meseca kako bi se dobilo 7,62 centimetra“. Kako je doktor naglasio, od pandemije, ova operacija je postala popularna više nego ikada pre.

„Smatram da se ovde radi o kombinaciji događaja i da su tokom pandemije rad od kuće i psihološki pritisci sa svih strana uradili svoje“, dodao je doktor. „Mislim, ukoliko planirate da dobijete na visini na ovaj način, onda najverovatnije radite neki beskoristan posao od kuće, pošto imate priliku da nestanete i vratite se za nekoliko dana od procedure i da pritom niko ne zna zbog čega. Stoga, moguće je da prođete kroz čitav proces i izađete na kraj sa svim održavajući puno radno vreme, tako da ja ovo vidim kao jedan od najvećih razloga za porast ovakvih zahvata.“

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group