Simulacija koja nam otkriva kako bi izgledalo propadanje u crnu rupu

Svi smo već čuli za crne rupe i uprkos tome što njihov koncept i dalje zvuči prilično zastrašujuće, zbog same veličine univerzuma šanse da naš kamen bude usisan u jednu ravne su nuli...

Međutim, ukoliko bismo želeli da postavimo stvari u perspektivu i zamislimo kako bi tako nešto izgledalo, onda imamo sreće zbog toga što je najnovija simulacija uradila upravo to za nas.

Ukoliko ste ikada popili previše ili jednostavno osetili neku malaksalost, koja kao da vas polako, ali sigurno vuče ka gubitku svesti, znajte da je ovaj proces sličan tom. Kako je ova simulacija predstavila, ukoliko bismo bili usisani u crnu rupu, našli bismo se doslovno u kosmičkom bezdanu koji postaje sve veći i veći.

Ovo se odvija sve dok stranice ove misterizone nemani polako, ali sigurno blede, nakon čega ste suočeni samo sa mrakom. U teoriji, crne rupe predstavljaju mesta u svemiru na kojima gravitacija vuče takvom silinom da joj čak ni svetlost ne može uteći.

U suštini, ukoliko bi iko završio u jednoj od njih, njegovo svemirsko putovanje zvanično se završava međutim, iako možemo smatrati da su crne rupe velika kosmička prostranstva, one zapravo veoma značajno variraju u veličini, sa najmanjima koje dolaze u veličini od svega jednog atoma.

Sa svetlije strane, kako NASA navodi dobra stvar je to što su mogućnosti da Zemlja bude rastrgnuta silinom privlačnosti crne rupe, kao što smo već rekli, ravne nuli.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group