Amazon u službu uvodi male autonomne robote za prenos velikih tereta

Kompanija Amazon predstavila je svog potpuno automatizovanog robota Proteusa, koji će početi da radi zajedno sa ljudima u njenim centrima...

Roboti koji izgledaju kao veliki robotizovani usisivači dizajnirani su kako bi podizali velike metalne kante sa točkićima ispunjene paketima i odneli ih iz jedne sekcije skladišta u drugo.

Iako slični roboti već postoje u drugim delovima industrije širom sveta, prave prednosti Proteus modela jeste u tome što oni mogu raditi zajedno sa ljudima u čitavom centru za isporuku i dostavu. Oni su toliko napredni da Amazon tvrdi kako ne moraju biti ograničeni na posebne površine zbog bezbednosti ljudske radne snage.

Gigant onlajn prodaje planira da uposli Proteus robote u najaktivnijim delovima kako bi rukovodili prebacivanjem velikih go kartova, ali se nadaju da će na kraju moći da potpuno automatizuju svoje korpe za pakete putem posebne mreže.

Prema njima ovo će redukovati potrebe za manualnim pokretanjem velikog tereta od strane ljudi u okviru Amazon skladišta. Kompanija želi da istakne kako ona ne kreira robote kako bi zamenili ljude, već mašine koje će raditi uporedo sa njima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group