Lozinka za telefon jednog muškarca postala viralna zbog toga što je 'sigurnija od nuklearnih kodova'

Lozinke su ključ gotovo svega u današnje vreme. Bilo da su u pitanju vaši bankovni računi, društvene mreže, članstva na veb sajtovima ili, što je najvažnije, vaš telefon...

Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da gotovo da ne postoji osoba koja nema neki vid šifrovanog zaključavanja svog telefona, bilo da se radi o lozinki, pinu, otisku prsta ili šablonu. U doba kada svaki nalog ima jedinstvenu lozinku i kada postoje aplikacije za upravljanje lozinkama, jedan muškarac je uspeo da postane viralan jer njegovu šifru za otključavanje telefona niko ne bi mogao da pogodi, makar ne iz prvog pokušaja.

Ovaj čovek je odveo zaštitu svog telefona do krajnosti, sa lozinkom koja se sastoji od izuzetno kompleksnog kombinovanja dugmadi koje je sam napravio. Gledaoci su uporedili ovaj obrazac sa nečim što biste mogli videti u Fort Noksu - poznatoj vojnoj bazi u SAD. Video otkriva da čoveku treba punih 14 sekundi pomeranja prsta po ekranu da otključa telefon.

Objavljen na X, nekadašnjem Tviteru, snimak prikazuje čoveka kako pomera prst po telefonu u nasumičnim pravcima, povezujući sve tačkice na ekranu na najkomplikovaniji mogući način kako bi ga otključao. Čak ni ne postoji lozinka, jer se linije i dužine poteza razlikuju svaki put, što činjenicu da je ovo zapamtio čini još impresivnijom.

Zamislite da pogrešite jedan od tih poteza i počnete ispočetka. Činjenica da mora da uradi ovo za bilo šta, od jednostavne Google pretrage do odgovaranja na poruku, zbunila je umove nekoliko korisnika na mreži. Snimak njegovog otključavanja telefona trenutno ima preko 32 miliona pregleda i ogroman broj komentara ljudi koji su izrazili svoje čuđenje, ali i divljenje.

Jedan korisnik je komentarisao: "Ne mogu čak ni da zapamtim svoj četvorocifreni pin, kako očekujete da ponovim ovaj korak?" Drugi je primetio: "Pa upravo je svima pokazao TAČNO kako da uđu u njegov telefon." Treći je rekao: "Mrzelo bi me da budem ta osoba i pijan, haha."

Bez obzira na to šta mislite, morate da pohvalite napor koji je uložio da zaštiti svoje podatke.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group