Elon Mask priznaje da "ne želi da živi večno"

Milijarder se ne plaši smrti, ali zašto?

I dok neki tehnološki titani traže način da žive duže, Elon Mask ima drugačiji pristup. Biznismen vizionar nedavno je tokom intervjua na festivalu Cannes Lions izjavio da ga ne interesuje da živi večno.

Značenje smrtnosti

Mask ističe važnost smrtnosti, verujući da ona održava društvo dinamičnim. „Liderstvo okoštava“ kada nikada ne prelazi iz ruku u ruku, tvrdi on, potencijalno gušeći inovacije. U šali dodaje da neki ljudi jednostavno ne bi trebalo da imaju produžen životni vek.

Ovo nije prvi put da Mask iznosi svoje mišljenje o starenju. Ranije je smrt nazvao „važnom“ i obeshrabrio napore da se „živi izuzetno dugo“.

Tajne života

Njegov stav je u suprotnosti sa mnogim njegovim kolegama u Silicijumskoj dolini. Tehnološki giganti poput Džefa Bezosa i Pitera Tila aktivno ulažu u kompanije koje imaju za cilj da preokrenu starenje na ćelijskom nivou. Drugi, poput Sergeja Brina iz kompanije Google, fokusiraju se na finansiranje istraživanja za borbu protiv bolesti povezanih sa starenjem.

Bez obzira da li se slažete sa Maskovom perspektivom ili ne, njegovi stavovi izazivaju zanimljivu debatu: da li težnja za večnim životom guši napredak i inovacije?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group