Elon Mask zvanično odustaje od kupovine Twitter platforme

Elon Mask zvanično pokušava da se izvuče iz svog 44 milijarde dolara velikog ugovora za kupovinu Twitter platforme...

U pismu poslatom upravi Twitter društvene mreže prošlog petka, pravni tim milijardera tvrdi da ugovorne obaveze nisu ispoštovane sa njene strane tokom poslovanja sa Maskom.

Kako se u pismu navodi: „Gospodin Mask raskida ugovor u pripajanju jer Twitter značajno krši nekoliko odredbi tog sporazuma i kako deluje, kompanija je dala lažne i obmanjujuće izjave na koje se gospodin Mask oslanjao prilikom sklapanja sporazuma o kupovini kompanije i njenom pripajanju“.

Ono na šta se Mask u ovom slučaju osvrće jesu njegove tvrdnje da postoji veći broj bot i spam naloga na ovoj platformi od priloženog. „Gospodin Mask je želeo da zna tačan broj ovakvih slučajeva na Twitter platformi, tačnije lažnih i spam naloga“, stoji dalje u pismu.

Maskov pravni tim naglašava da je uprkos brojnim zahtevima za iznošenje ovih podataka kako bi milijarder sam mogao da im pristupi, društvena platforma omogućila nekompletan izveštaj koji nije bio dovoljan kako bi se izveo ovakvav nezavisan zadatak.

Predsednik Twitter platforme, Bret Tejlor, potvrdio je da kompanija i dalje planira da ispuni svoj deo ugovora sa Maskom, čak i ako budu morali da pokrenu sudsku parnicu protiv njega: „Upravni odbor Twitter platforme posvetio se zaključenju ugovora po svim uslovima sa gospodinom Maskom i planira da pokrene pravni postupak za sprovođenje sporazuma o spajanju“, napisao je Tejlor na svom nalogu. „Ubeđeni smo da ćemo pobediti na sudu u Delaveru“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group