Izvršni direktor otišao u prevremenu penziju kako više ne bi radio ništa

Od prvog oktobra ove godine, izvršni direktor i osnivač kompanije Jupiter Fund Management, Endrju Formika, ostavlja sve iza sebe i ne želi da ga iko više ne uznemirava...

Izvršni direktor kompanije vredne 68 milijardi dolara izjavio je u intervjuu za Bloomberg: „Jednostavno želim da sedim na plaži i ne radim ništa. Ne želim da razmišljam ni o čemu drugom“. Što se tiče investitora, Formika koji ima 51 godinu relativno je mlad za penziju, posebno sa vrha menadžerske operacije koja vredi sumanuto visoku količinu novca.

Međutim, direktor nije imao najbolje vreme tokom poslednjih godina, dok je prema Bloomberg publikaciji, dosta klijenata njegovog brenda povuklo svoj novac iz firme, sa 1,7 milijardi dolara koje su iscurele iz fonda samo u prva tri meseca ove godine.

Međutim, Formika tvrdi da je odluka o odlasku potpuno nevezana sa izazovima pred kojima se njegov brend nalazi, dok čovek rođen i odrastao u Australiji tvrdi kako će se vratiti nazad kući i provesti vreme sa svojim roditeljima koji su prilično stari, što je jedan od glavnih ličnih razloga za njegovo povlačenje.

Naširoko rasprostranjeno obračunavanje sa kulturom produktivnosti nalazi se u velikom zamahu, tako da postoji obilje manifesta i knjiga samopomoći koji pokušavaju da se izbore sa stresom i izgaranjem na radnom mestu, dok je poslednjih par godina osnovana čitava industrija posvećena pomoći da ljudi vode više brige o sebi. Ne treba ni pominjati da usput zarađuje planine novca, to se naravno podrazumeva.

Tehnološki, investitorski i finansijski sektori su poznati po posedovanju izrazito intenzivnih radnih kultura, dok brojni osnivači velikih brendova, uključujući i Maska, često znaju da budu opisani kao intenzivni radoholičari koji svoje obaveze dovode do estrema, navodno veoma često poboljšavajući svoju produktivnost bioheking tehnikama.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group