Lanac dobavljača iz Alabame ostaje bez posla zbog zloupotrebe dece u svojim fabrikama

Kompanija Hyundai istražuje optužbe za korišćenje dečije radne snage u njihovim fabrikama iz lanca nabavke u SAD i u potpunosti će raskinuti ugovore sa dobavljačima iz Alabame za koje se utvrdi da su prekršili ove zakone...

Prošlog meseca izveštaji Rojtersa otkrili su da u fabrici za obradu metala u ruralnom Luvernu, u Alabami, koja je pod kontrolom kompanije Hyundai, rade deca. Dvanaestogodišnja deca su bila među radnicima pronađenim u fabrici, dok je obimnija istraga Ministarstva za rad i zapošljavanje u Alabami, pronašla decu od trinaest godina starosti u fabrici drugog regionalnog dobavljača.

Nedavno govoreći za Rojters, globalni direktor kompanije Hyundai Motor, Žoze Munjoz, izjavio je da njegov brend mora pod hitno prekinuti svoje uljuljkane odnose sa dva dobavljača iz Alabame. On je dodao da je ovaj proizvođač naredio temeljnu istragu čitave mreže poslovanja u SAD radi otkrivanja potencijalnih kršenja zakona o dečijoj radnoj snazi.

Rojtersov izveštaj iz jula otkrio je da su deca iz Gvatemale pronađena u fabrikama Alabame i da su upošljena putem regrutovanja ili agencija za zapošljavanje iz lokalnih mesta. Hyundai tvrdi kako radi na prekidanju upotrebe treće strane dobavljača radne snage i da će nadgledati zapošljavanje lično.

Munjoz još uvek nije specifikovao na koji će tačno način završiti svoje odnose sa dobavljačima, niti je rekao koliko dugo će oni biti pod istragom.

Kompanija SL Alabama je preuzela agresivne korake kako bi izgladila situaciju, potvrđujući da će prekinuti svoje veze sa firmama za zapošljavanje i da preuzima direktnu kontrolu nad procesom pronalaženja radne snage. SL Alabama je uposlila i advokatsku firmu koja će sprovoditi reviziju njene prakse zapošljavanja.

Svi dobavljači za koje se utvrdilo da su prekršili zakone o dečijoj radnoj snazi predstavljaju deo velike mreže dobavljača kompanije Hyundai i fabrika za sastavljanje i pravljenje delova u Montgomeriju. Gotovo polovina automobila koje je južnokorejski brend prodao u SAD kreirano je u Alabami.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group