Milijarder Džef Bezos tvrdi da je osam sati sna preko potrebno za uspeh u biznisu

Američki milijarder Džef Bezos otkrio je idealnu količinu sna koja je potrebna svake noći kako bi čovek bio uspešan u biznisu...

Osnivač i izvršni direktor kompanije Amazon, otkrio je da je savršena količina odmora tokom noći itekako bitna za bolje funkcionisanje i donošenje odluka visokog kvaliteta.

Tokom jednog intervjua, koji je tada podeljen putem YouTube platforme i naloga Success Mindset, ovaj tajkun prodaje izjavio je: „Svake noći spavam osam sati. Ovo mi je prioritet. Za mene, osam sati je nešto što mi je potrebno. Bolje razmišljam. Imam više energije. Raspoloženje mi je daleko bolje. Sve te stvari“.

Kako je Bezos dodao: „Razmislite samo, kao stariji izvršni direktor, za šta ste vi zapravo plaćeni? Na ovoj funkciji vama je dužnost da donesete mali broj visoko kvalitetnih odluka. Ukoliko donesem tri dobre odluke tokom dana, to je sasvim dovoljno. A one moraju biti kvalitetne onoliko koliko ih ja mogu napraviti.“

Iskoristivši priliku da se našali na račun svog kolege milijardera Vorena Bafeta, Bezos je zaključio: „Voren Bafet tvrdi da je dobar ukoliko donese tri dobre odluke godišnje!“.

Bezos je osnovao Amazon 1994. godine, nakon što je dao otkaz u tehnološkom sektoru, uspevajući da nagovori svoju porodicu i prijatelje da investiraju. Sve je počelo sa Bezosovim prodajama knjiga iz garaže, sa prodajom doslovno svega i zaradom od 386 milijardi u 2020. godini.

Interesantno je to kako su svi najbogatiji i najuspešniji Amerikanci krenuli iz svojih garaža - možda nam stoga nije potrebno osam sati sna, možda nam je bolje izgraditi garaže ili makar šupe kako bismo prosperirali, za spavanje je posle lako. Međutim, otkako je napustio svoju funkciju predvodnika kompanije prošle godine, Bezos je ostao sa 11 % deonica Amazona, ali je prema Forbs publikaciji, on njihovu prodaju 1997. godine zaključio sa 27 milijardi dolara.

Bilo kako bilo, nevezano sa osam sati zatvorenih očiju tokom noći, ovaj milijarder je pao na globalnoj listi najbogatiji. Prema Bloomberg izveštajima, on je svoju titulu drugog najbogatijeg čoveka na planeti izgubio nedavno kada je zauzeo indijski preduzetnik Gautam Adani, koji je ujedno i najbogatija osoba iz Azije.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group