Xiaomi sledećeg meseca predstavlja prototip svog prvog električnog automobila

Kineski tehnološki gigant Xiaomi sprema se da predstavi prototip svog prvog električnog vozila narednog avgusta...

Xiaomi je pokrenuo svoj projekat električnih vozila marta meseca prošle godine, najavljujući da će inicijalno investirati 1,5 milijardi dolara u novo poslovanje i tokom sledećih deset godina dodati ukupno 10 milijardi. Električno vozilo ovog brenda biće predstavljeno putem Xiaomi Auto Co Ltd. Company ogranka, brenda koji je novembra meseca prošle godine uspostavio saradnju sa Područjem ekonomsko-tehnološkog razvoja Pekinga kako bi dobio svoje sedište. Ova fabrika imaće kapacitet za proizvodnju 300.000 jedinica godišnje.

Iako kompanija ne očekuje početak proizvodnje svojih prvih električnih vozila do 2024. godine, ona će će predstaviti projektovani i funkcionalni prototip javnosti sledećeg meseca, sudeći prema izveštajima kineske agencije Sina Tech. Za sada ostaje nejasno koliko će ovaj inžinjerski prototip biti sličan proizvodnom modelu.

Izveštaji navode da je za dizajn prvog električnog vozila kompanije Xiaomi predvođen stručnjacima Shanghai HVST Automobile Design brenda, istog stručnjaka koji stoji iza predivnog WM Motor Maven Concept automobila. Ostaje da vidimo da li će novi Xiaomi električni automobil biti na bilo koji način sličan pomenutom konceptu.

CNEV Post sugeriše da je prvi prototip Xiaomi automobila već na putu i da će biti podvrgnut brojnim testovima nakon svog debija, uključujući i testove po hladnim vremenskim uslovima.

Pomenuta fabrika kompanije Xiaomi u Pekingu, gradi se u dva segmenta, od kojih će svaki imati mogućnost da omogući proizvodni kapacitet od 150.000 jedinica godišnje. Marta meseca, odeljenje za razvoj i istraživanje tehnološkog diva poraslo je za više od 1.000 zaposlenih i nastaviće se da se širi kako se sve više bude fokusirao na tehnologiju autonomne vožnje i pametne kokpite.

Za sada ne znamo koji će stil karoserije prvi električni Xiaomi model imati, ali kineska kompanija navodi da radi na najmanje četiri različita modela.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group