Spavajte sa lavovima

Volite životinje i želeli biste da imate sobu sa pogledom na njihove razigrane dane?

Pa, Londonski zoo vrt vam može ponuditi nešto slično. Nova safari loža, u prostoru gde su lavovi smešteni, daće gostima priliku da provedu egzotične praznike, u centru prestonice, koja je poznata po sumornom vremenu.

“Spavaća soba sa zoo vrtom”, nalazi se u Zemlji Lavova, a iduće godine će postati mesto za uzgoj grupe ugroženih azijskih lavova. Jedna noć u ovoj sobi koštaće vas oko 1.000 dolara,  i uključuje boravak za dve osobe, piće i večeru sa dva obroka, doručak i turu kroz zoo vrt pre otvaranja i gužve.

Ema Tejlor, direktorka za razvoj ovog zoo vrta, rekla je da je ovo zaista neverovatna i fantastična prilika, ni nalik na bilo koju drugu. Posetioci će odsesti u Gir Lion loži, kolekciji od devet drvenih koliba u neposrednoj blizini lavova, sa zaštitnom ogradom.

Dizajn smeštaja inspirisan je gostinjskim kućama koje se nalaze u blizini habitata lavova u Gir šumi, zatvorenom i zaštićenom delu indijske šume, odnosno jedinom mestu gde azijski lavovi mogu preživeti u divljini.

Ovi lavovi, koji su dosta manji od afričkih, su lovljeni do same granice istrebljena, pre nego što je njihova populacija oporavljena, do celih 500.  Londonski zoo vrt se nada da će ova izložba podići svest o malom broju ovih životinja u divljini. 

D.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group