Zakupio stan na ogromnom rezidencijalnom brodu i proći će jeftinije nego u svom gradu

Jedan stanovnik San Dijega odlučio je da kupi ’stan’ na prekookeanskoj krstarici i navodi da je ovakav način života daleko pristupačniji od iznosa koji mu je potreban kako bi živeo u Kaliforniji...

Štaviše, svet je definitivno Velsova ostriga i on sada ima priliku da putuje danima, dok je u jednom razgovoru sa novinarima CNBC mreže, ovaj čovek otkrio kako će potrošiti oko 300.000 dolara tokom dvanaestogodišnjeg ugovora za iznajmljivanje garsonjere na brodu MV Narrative, koji se još uvek gradi u Hrvatskoj i biće gotov 2025. godine.

Megakrstarica posedovaće neverovatnih 500 privatnih soba i stanova, dok će se Velsov smeštaj prostirati na 22 m2 i posedovati svoju mini palubu, kupatilo i krevet na sklapanje. Ljudi kao što su Vels, koji će živeti na ovom brodu za stalno, garantovano dobijaju pristup privatnoj teretani i farmerskoj pijaci, medicinskoj pomoći, dvadesetčetvoročasovnoj sobnoj usluzi i privatnoj kuhinji.

Štaviše, ovo plovilo posedovaće dvadeset restorana i barova, školu, biblioteku, banku, bioskop i bazen. Kako je dvadesetosmogodišnji čovek izjavio: „Stvar koja me najviše uzbuđuje jeste to što neću morati da odrađujem svoje dnevne rutine, kako bih otišao i video sveta. Moje radno vreme biće prebačeno u večernje časove, noći i veoma rano ujutru, ali to me ne sprečava da vidim grad u koji smo se usidrili tokom dana. Ovo je verovatno prvi put da sam čak i u mogućnosti da radim standardni posao i makar razmatram rad i život iz plutajućeg stambenog kompleksa“.

Vels je takođe izneo i svoje nade da će stvoriti brojna poznanstva na ovom brodu jer će ujedno proputovati svet sa njima. Sudeći prema Sun publikaciji, stan u San Dijegu košta oko 2.500 dolara mesečno, dok ga soba na ovom prekookenaskom čudovištu košta oko 2.000 dolara u istom vremenskom razmaku, što mu donosi 500 dolara uštede samo na renti.

Ova novinska agencija iznela je da su Alister Punton i Šanon Li, vlasnici luskuznog rezidencijalnog brodskog brenda Storyline, došli na ideju za MV Narrative zbog toga što su želeli da pruže daleko pristupačnije stanove za život na vodi. Oko 1.000 stanovnika zvaće ovu krstaricu svojim domom čim ona isplovi za nekoliko godina, sa preko 11 tipova enterijera u okviru svoje ponude.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group