Najopasniji gradovi na svetu

Više slika

Više slika

Postoje mesta, širom sveta, koja bi trebali da izbegnete ili bar dva puta da razmislite da li želite tamo da idete...

Najnegostuljubiviji gradovi na svetu, jesu mesta koja ne prijaju turistima, gde nije bezbedno otići i odake možda nećete poneti lepe uspomene. Prema oceni peko 200.000 čitalaca američkog magazina “ Travel+ Leisure”, to su ruska prestonica, Moskva, a za njom sledi američki kockarski grad - Atlantik Siti.

Moskva prednjači kao mesto koje je toliko skupo da će vam se slediti „kosti u telu“. Pored toga, visoka stopa kriminala i razbojništva, ovde je svakodnevnica. Sa druge strane, Atlantik Siti zovu grad greha, gde ćete brzo ostati bez ušteđevine. Ovakav grad, često privlači i veliki broj kriminalaca i sitnih džeparoša, željnih lake zarade.

Na trećem mestu ove jedinstvene liste je još jedan ruski grad, drugi po veličini u zemlji, Sankt Peterburg. Nekadašnji carski grad ima prelepu arhitekturu, ali i opasne krajeve u koje je vrlo opasno zalaziti sam. U svetu su poznate kriminalne grupe, koje dominiraju na periferiji ovog prelepog grada i koje ne tolerišu strance.

U izboru između 266 gradova širom sveta najbrojniji među negostoljubivim gradovima su iz SAD-a, kojih je čak šest među prvih deset, a ukupno 13 na ovoj listi. Čitaoci su odlučili da je četvrti najnegostoljubiviji grad na svetu francuski lučki grad Marsej. Grad je poznat kao mesto gde dominiraju imigranti i koji još nije rešio rasno pitanje.

Od petog do desetog mesta su američki gradovi Los Anđeles, Njujork, Filadelfija, Balmitor i Las Vegas. U nekima, usled visoke stope nezaposlenosti cveta kriminal, dok u drugima, prostitucija dostiže izrazito veliku stopu.

Deseto mesto je zauzeo još jedan francuski grad na Azurnoj obali, Kan. Iako je to mesto koje godišnje privuče milione turista, ovaj grad ima visoku stopu ubistava i samoubistava.

Na 11. mestu je kineska prestonica Peking, koja je tradicionalno zatvorena za strance i pre odlaska tamo, dobro proučite kineske zakone i običaje. Nakon toga, slede ponovo dva američka grada, Majami i Vašington.

Na ovoj listi, našao se jedini nemački grad Frakfurt, zauzevši 14. poziciju, prvenstveno zbog velike koncetracije migranata i velikog problema koji oni prave.

Na listi se nalaze dva italijanska grada – Napulj na 17. i Milan na 24. mestu.

Osim Kana i Marseja, na ovoj listi nalaze se još dva francuska grada, Nica na 22. i Lion na 26. mestu.

Osim Pekinga, na listi je još jedan kineski grad Šangaj, na 27. mestu.

Još jedan evropski grad proglašen je negostoljubivim, Monte Karlo, koji se nalazi na 28. mestu. Kockarska prestonica Evrope simbol je bludi i razvrata na jahtama. U pitanju je elitna prostitucija.

Maroko je na ovoj listi zastupljen sa jednim gradom – Marekašom, kao i Argentina sa Buenos Ajresom.

Uprskos očekivanjima, naš region je ovaj put „pošteđen“ negativnih ocena, da li zbog dobrog dočeka ili manjka interesovanja, ostaje da se vidi. Uglavnom, dobro razmislite i nabavite dodatne informacije oko spornih gradova, da ne bi ugrozili svoju bezbednost i sigurnost.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group