Kako da razbijete bilijarske kugle kao profesionalac

Bilijar je jedna od omiljenih muških zanimacija...

Svi volimo da s vremena na vreme odemo na partiju bilijara sa najboljim ortacima. Međutim, iako volimo da ga igramo, to ne znači da umemo. Bilijar je jednostavna igra kada se gledaju pravila, ali kada je reč o veštini, ovo je jedna od najtežih igara.

Morate biti stručnjak i bukvalno razmišljati kao matematičar ako želite da ubacite svaku kuglu u rupu. Zbog toga veliki broj muškaraca ne zna kako pravilno da udari kuglu, već to svi rade otprilike. Iako se većina nekako snalazi sa udaranjem i ubacivanjem kugli, ono što predstavlja najveći problem početnicima jeste razbijanje kugli na počektu partije.

Mnogi ne znaju da razbiju kugle kako treba, a skoro niko ne zna da iz prvog razbijanja ubaci neku kuglu u rupe. Zato ćemo vam mi pokazati kako da to uradite.

Pre svega kugle morate dobro složiti i obezbediti da se one sve međusobno dobro dodiruju. Ako između nekih kugli postoji razmak onda ih nećete dobro razbiti i nećete uspeti da ubacite ni jednu kuglu.

Sledeći korak koji morate da uradite jeste da belu kuglu blago pomerite u desno, tako da bela kugla nije u liniji sa prvom kuglom u trouglu. Sve što treba da uradite jeste da jako i precizno udarite belu kuglu u  sredinu i da gađate prvu kuglu u trouglu. Ako sve uradite kako treba, ubacićete jednu kuglu u desnu srednju rupu ili u gornji desni ugao. Takođe se može desiti i da obe kugle ubacite istovremeno.

Pogledajte kako to radi profesionalni igrač bilijara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group