Šta muškarci rade drugačije od žena

Razlikujete se više nego što mislite...

Pored fizičkih razlika koje odvajaju muškarce od žena, postoje i neke druge razlike koje ne primećujete svakodnevno, ali koje su veoma prisutne. Interesantno je da jednostavne stvari poput oblačenja ili pranja ruku muškarci rade drugačije od žena. Sigurni smo da o ovome nikada niste razmišljali niti ste primetili ove razlike. Zbog toga smo mi odlučili da vam ih predstavimo:

1. Skidanje odeće

Verovali ili ne, muškarci i žene imaju različite načine skidanja. Muškarci u većini slučajeva majicu skidaju tako što je uhvate iza svojih ramena, i tako povuku preko leđa. Žene to rade drugačije.  One ukrštaju ruke i podižu majicu ka gore i tako je prevrću naopačke.

2. Pokazivanje ruku

Kada tražite muškarcu da vam pokaže ruke, on će u većini slučajeva pokazati svoje dlanove, međutim, kada to upitate žene, one iz misterioznih razloga uvek pokažu poleđinu dlana.

3. Zevanje

Kad je zevanje u pitanju, žene svoja usta pokrivaju otvorenim dlanom, dok muškarci najčešće to rade zatvorenom šakom.

4. Čulo zvuka

Iako muškarci ponekad neće da priznaju da su u nečemu žene superiornije, nauka je pokazala da žene imaju osetljivije i bolje čulo sluha. To pokazuje i činjenica da je ženski mozak programiran da čuje plač bebe, dok muškarci mogu da prespavaju preko ovog glasnog plača.

5.Sedenje

Ovo je nesšto što ste sigurno primetili, ali morali smo i to da napomenemo u ovoj listi. Kada sede, žene skupljaju noge i često uvrću jednu oko druge, dok se muškarci šire i udaljavaju kolena jedna od drugog.

6. Vid

I čulo vida se drugačije kod žena i muškaraca. Iako svi vidimo iste stvar, muškarci imaju takozvani „tunelski vid“. Oni su u stanju da bolje vide na daljine i mogu da uoče sitne detalje. To je zbog toga što su muškarci uvek bili lovci pa im je vid razvijen na takav način da mogu da se fokusiraju na stvari u daljini. Žene, u drugu ruku, imaju daleko bolji periferni vid. Istraživanja su pokazala da je to uzrok toga jer su žene bile te koje su se starale o potomcima, pa im je ovakav vid bio potreban da bi videle šta se oko njih dešava. Zato se nekada kaže da žene imaju oči na potiljku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group