3 stvari koje niste znali o klitorisu

Možda naučite nešto novo iz ovih činjenica...

Klitoris je fascinantan, komplikovan i delikatan organ koji je izvor nesigurnosti kod većine muškaraca. Neki od njih vole da se pretvaraju da ne postoji, jer samo ne znaju kako on funkcioniše, ali često ne znaju ni gde je, ni kako izgleda!

Otkrivamo tri stvari koje verovatno niste znali o klitorisu, do sada...

1. Klitoris je ekvivalent penisa!

To bi moglo biti teško za muški stomak, ali istina je da kada ga rastavite, klitoris je zaista ekvivalent penisa. Da li ste znali da kada se rodi beba, sve one imaju isto tkivo genitalija? U zavisnosti od toga da li je beba dečak ili devojčica, tkivo se razvija u penis ili klitoris, ali u suštini klitoris ima sve komponente penisa: ima glavić, mali otvor, pa čak i kožicu!

Zabavna činjenica: Da li ste znali da, iako prosečan klitoris izgleda jako mali, u stvari ženski polni organ ima od 8 do 12 centimetara te je širok oko šest centimetara. Najduži klitoris koji je ikada izmeren i zabeležen je 22 centimetara. Impresivno, zar ne?

2. Stimulacija klitorisa

Postoji toliko mnogo različitih načina da stimuliše klitoris i tako svojoj lepšoj polovini pružite nezaboravno iskustvo.

Evo nekoliko ideja da razmišljate “van kutije”:

Popularan način stimulisanja klitorisa je da se napravi "V" oblik prstima koji se pokreću gore i dole duž strane klitorisa. Ovo je jednostavna tehnika masturbacije i većina žena će uživati i zbog toga vas mnogo više voleti.

Pošto je klitoris jako osetljiv, izuzetno je važno da „situacija bude vlažna“. U suprotnom, ćete iritirati osetljivu kožu vaše partnerke i nećete moći da pružite mnogo uživanja, jer kada je suv, klitoris je suviše bolan na dodir. Najočigledniji prirodni lubrikant je, naravno, pljuvačka, zbog čega je oralni seks tako popularan metod za stimulaciju klitorisa.

Muškarci imaju jak jezik, ali i nežan, vlažan - dovoljno da se ne prouzrokuje šteta ili nelagodnost.

Seksi igračke su odličan način da eksperimentišete i pronađete nove nivoe seksualnog zadovoljstva kroz stimulaciju klitorisa. Postoji toliko mnogo različitih vrsta igračaka za uživanje i istraživanje koje možete koristiti ako želite da se zabavite! Kvalitetne seksi igračke imaju veliki broj različitih podešavanja brzine ili pritiska, pa ćete uz pomoć njih obradovati vašu partnerku.

3. Veličina je bitna

Nažalost, veličina jeste bitna. Činjenica je da devojke sa manjim klitorisom, dolaze teže do orgazma. Međutim, to ne znači da ako ona ima mali klitoris ne može da ostvari zadovoljstvo. Kao i kod muškaraca, bitna je tehnika i samo uživanje. Opustite vašu partnerku i samim tim će njeno uživanje biti još veće.

Nemojte zaboraviti da iskoristite vašu maštu! Za žene je jako važna mentalna stimulacija.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group