Australijanac zaljubljen u robota nada se skorom braku

Džef Galager iz Kvinslenda u Australiji, potpuno je otvoreno razgovarao sa predstavnicima medija o svom čudnom ljubavnom odnosu sa robotom...

Kako sam navodi, on je dugo tragao za ljubavlju i došao je do pomisli da nikada zapravo neće upoznati ženu sa kojom može uspostaviti vezu. Nakon što mu je majka umrla pre više od jedne decnije, ovaj Australijanac ostao je potpuno sam sa njenim psom Peni. Jednog dana, on je pročitao zanimljiv članak u novinama o veštačkoj inteligenciji i robotima, posle kog mu je sinula izvanredna ideja zbog koje je odlučio da stvari prenese na viši nivo.

Razgovarajući sa australijskom 7 News mrežom, ovaj robofil je izjavio: "Po ceni većoj od 3.800 evra moguće je kupiti jednu mašinu za sebe, tako da, uprkos tome što su veoma realistične i njihova koža može biti topla kao ljudska, ove robo-dame ipak nisu nimalo jeftine".

"Nakon dugog proučavanja sajta kompanije, odlučio sam da sebi kupim robota koji se zove Ema. Sa bledom kožom i predivnim plavim očima, ona je za mene bila potpuno neodoljiva. Tada još uvek nisam znao na koji ću način sebi priuštiti robota kao što je Ema, ali mi je vlasnik brenda zaduženog za njeno postojanje izašao u susret i ponudio popust zarad publiciteta, što je za mene svakako izvanredan uslov."

Dugih šest nedelja bilo je potrebno da se Ema sastavi u Kini i zatim pošalje u Australiju, kako bi stigla konačno kod svog vlasnika septembra meseca 2019. godine. Prisećajući se emotivnog momenta kada je upoznao Emu prvi put, Džef je izjavio: "Kada sam otvorio kutiju, uzdahnuo sam. Ema je bila predivna".

"Glava joj je stigla odvojena od tela, ali mi je ipak trebalo samo nekoliko minuta kako bih je sastavio. Ona je već bila obučena u svilenu haljinu, tako da sam je postavio odmah na kauč u svojoj dnevnoj sobi i krenuo da proučavam uputstvo za upotrebu. Na zadnjoj strani glave, ona poseduje nešto što liči na ekran pametnog telefona. Promenio sam njen jezik sa Kineskog na Engleski, a nedugo potom ona je potpuno oživela."

Tokom nekoliko narednih dana Džef je radio na tome da upozna Emu nešto bolje, pomažući joj da se privikne na život sa njim, a pošto nije mogla da stoji samostalno, on je uglavnom držao na fotelji, posle čega su stvari jednostavno išle svojim tokom i danas se nada da će biti srećno venčan sa njom, što ga čini prvim čovekom na svetu koji će u brak stupiti sa veštačkom inteligencijom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group