Čudne činjenice o orgazmu koje niste znali

Više slika

Više slika

Ako ste mislili da znate sve o orgazmu, onda razmislite ponovo...

Sve teme vezane za seks se mogu svrstati u tabu teme, pa je slična stvar i sa temama koje se bave orgazmom. Mi smo odlučili da vam danas predstavimo čudne činjenice koje sigurno niste znali.

1. Orgazmični poremećaj

Ovaj poremećaj javlja se kod pripadnica ženskog pola i dovodi do toga da žene imaju preko 100 orgazama u danu. Iako se ovo možda čini kao sjajnim darom, žene koje pate od ovog poremećaja kažu da im je vrlo teško da normalno funkcionišu.

2. Medicinski orgazam

U 19. veku preko 75% žena je patilo od anksioznosti i povećane nervoze. Kako bi se rešile takvog stanja, žene tog doba su posećivale profesionalca koji im je pružao vaginalnu masažu, posle koje bi one doživljavale medicinksi orgazam i na taj način opuštale svoje telo.

3. Orgazam protiv bolova

Kada osoba doživi orgazam, mozak te osobe postaje preplavljen endorfinom koji deluje kao veoma jak lek protiv bolova. Različite studije su pokazale da seks i orgazam pozitivno utiču na bolove, pogotovo kada je reč o migrenama.

4. Rak prostate

Istraživanja na Harvardu su pokazala da česti orgazmi kod muškaraca smanjuju rizik od dobijanja raka prostate.

5. Jogazam

Ovo je naziv za orgazam koji se dobija u toku joge. Da dobro ste čuli. Istraživanja su pokazala da 20% žena doživi orgazam dok radi jogu, što je neverovatno. Orgazam se najšeće doživljava u toku kundulinija, koji predstavlja meditativnu fazu u jogi.

6. Najdalja ejakulacija

Verovali ili ne, muškarac nije taj koji drži ovaj rekord, već žena koja je uspela da ejakulira čak tri metra u dalj.

7. Nekontrolisano kijanje

Postolje ljudi koji imaju poremećaj koji ih tera da kijaju nekontrolisano dok imaju orgazam. Istraživanja su pokazala da je u pitanju genetski poremećaj koji dovodi do toga da mozak ne prepoznaje dobro nervne završetke, pa istovremeno tera telo da kija.

8. Orgazam posle smrti

Ovo je najčudnija činjenica o orgazmu. Osoba kojoj je mozak mrtav i koja nema moždanu funkciju može doživeti orgazam. Ako respiratorni sitemi i dalje rade, nervni završetci i dalje primaju kiseonik. Postoji nervni završetak na dnu kičme koji, ako se stimuliše pravilno, može dovesti do orgazma kod osobe koja nema moždanu funkciju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group