Da li nam miris žene može pomoći da odredimo njenu plodnost

Ljudi možda nemaju ugrađene mogućnosti kao ostale vrste nalik psima, ali miris je podjednako važan deo naših života takođe...

Ovo je možda faktor koji će prelomiti u određenim slučajevima, da li nam se neko dopada ili ne. Sudeći prema novoj studiji, otrkiveno je da je su određeni mirisi daleko privlačniji muškarcima kod žena od drugih.

Istraživači sa Univerziteta u Bernu, želeli su da saznaju da li mi možemo odrediti koji nam se miris sviđa kod žena u različitim delovima njihovog menstrualnog ciklusa. Ovo može biti pronađeno u merenju nivoa ženskih hormona kod 28 ispitanika, koji su kasnije ocenjivani od strane 57 muškaraca.

„Žene sa visokim nivoom estrogena i niskim progestrogenom, daleko su atraktivnije muškarcima u smislu mirisa“, izjavila je Daria Knoh, vodeći istraživač ove studije.

Ovaj balans hemoroida indicira na visoku plodnost žene, tako da ima smisla što mi pronalazimo da su dame daleko atraktivnije kada se ova hemijska reakcija odvija. Sa evolutivne tačke gledišta, ovo znači da su žene daleko sposobnije da imaju decu.

Prethodna istraživanja takođe pokazuju kako žene postaju daleko seksualniju pojavu u određenim tačkama njihovog menstrualnog ciklusa, jer visoki nivoi estrogena čine njihovo lice i telo atraktivnijim muškarcima. Tako da u teoriji, dodavanje mirisa čitavoj mešavini uvećava reprodukcionu privlačnost još više.

Tim naučnika takođe traga za utvrđivanjem da li hormon strasa kortizol ili određeni geni mogu takođe uticati na atraktivnost kod žena.

„Određene studije utvrdile su da izbor partnera može biti baziran na muškarcima i ženama koji poseduju različite imune sisteme, tako da njihova deca dobiju maksimalnu moguću odbranu od patogena pri samom rođenju“, izjavio je vodeći naučnik, Janek Lobmaier. Druga teorija jeste da kada se ljubimo, mi u stvari pokušavamo da osetimo i pomirišemo osobu kako bi utvrdili različitosti imunog sistema. Međutim, razultati pronađeni nisu uspeli da dokažu da nivo krotizola i vrste imunog sistema nemaju preteran uticaj u ovom slučaju.

S toga, iako koristimo parfeme i ostale stvari kako bismo mirisali lepo, prema istraživanju, nameće se zaključak da naše prirodne arome predstavljaju najprivlačnije stvari za naše partnere, međutim, samo ako je njihova biologija nama odgovarajuća.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group