Jutarnje erekcije kao odraz dobrog i zdravog krvotoka

Novo istraživanje sugeriše da ljudi koji imaju erekcije ujutru poseduju daleko manje šanse da umru od srčanog ili moždanog udara...

Studija objavljena u magazinu Age and Ageing, uključuje naučnike koji su ispitivali grupu od 1.800 muškaraca u srednjim i starijim životnim dobima i to koliko često im vršnjaci salutiraju ujutru.

Kako je istraživanje zaključilo, oni muškarci koji su imali jutarnje erekcije čine grupu od sa 22% manje šanse da obole od onoga što se smatra glavnim ubicama, uključujući i moždane udare. Studija objašnjava da istraživači veruju kako noćne erekcije predstavljaju znak dobre cirkulacije.

Dr Lin Antonio, vodeći istraživač i asistent profesora endokrinologije na belgijskom Katoličkom Univerzitetu Lauven, izjavio je: „Erektalne disfunkcije i loše jutarnje erekcije povezane su sa većom smrtnošću u okviru muške populacije“.

„Gubitak jutarnjih erekcija predstavlja znak da arterije ne funkcionišu najbolje“, dodao je dr Džof Hečet, bivši predsednik Britanskog udruženja za seksualnu medicinu, govoreći za The Sun. „Ovo znači da postoje uvećani rizici od srčanog udara ili aneurizme unutar tri do pet godina. Ovo je takođe slučaj kod celibatnih, samih muškaraca, ne samo onih koji imaju redovan seks.“

Ukoliko se pitate šta izaziva noćne erekcije, onda je bitno da znate kako se one dešavaju tokom brzog pokretanja očiju, iliti REM faze sna, odnosno delu noći u kome sanjamo. Stoga, razlozi zbog kojih se muškarci bude sa erekcijama mogu biti povezani sa činjenicom da se budimo odmah nakon što izađemo iz REM faze.

Pošto postoji nekoliko ciklusa spavanja tokom noći, naše budale se mogu buditi i do pet puta, što može trajati između dvadeset i trideset minuta. Međutim, erekcije se mogu dogoditi i van REM faze sna, posebno kod starijih muškaraca, a razlog za ovo je i dalje poptuno nejasan.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group