Muškarci koji nose dugu kosu i bradu imaju najmanje testise

Ovo su pokazala najnovija istraživanja...

Na univerzitetu u Zapadnoj Australiji, sprovedena su istraživanja kako bi se otkrilo koji primati imaju najmanje testise. Ispitano je preko 100 vrsta primata, uključujući i ljude i otkriveno je da dlakavije vrste primata, bez obzira na svoju veličinu, imaju manje testise od drugih vrsta.

Ista situacija otkrivena je i kod muškaraca, gde su rezultati pokazali da muškarci koji vole da nose dugu kosu i bradu imaju manje testise. Naučnici su objasnili ovu pojavu kao „prirodno kićenje“. Primati koji imaju velike testise na taj način pokazuju svoju plodnost i muškost, dok primati koji imaju manje testise moraju ženke da privlače na drugi način i da drugim atributima pokazuju dominantnost.

Upravo se na ovaj način pojavljuju različite dlakavosti kod primata i primećena je korelacija između manjih testisa i veće dlakavosti. Ista sitacija pokazala se i kod mušakraca, gde su muškarci sa manjim testisima imali želju da nose dužu kosu i dužu bradu, dok su oni sa većim testisima bili obrijani i često ćelavi.

Naravno, naučnici su rekli da ovo ne mora biti definitivan dokaz, i da neće svaki dlakavi muškarac imati male testise, ali su oni takođe rekli da je šansa za to dosta velika i da su muškarci i dalje instinktivna bića koja se u nesvesnim situacijama ponašaju isto kao i primati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group