Naučnici otkrivaju koliko puta mesečno muškarci moraju masturbirati da bi ostali zdravi

Nova studija koja je nedavno objavljena sugeriše koliko puta mesečno prosečan muškarac treba da sapunja mačora kako bi smanjio rizik od razvoja raka prostate...

Uprkos rastu popularnosti različitih pokreta koji nas pozivaju da se suzdržimo od samoljublja tokom dužih vremenskih perioda, stručnjaci kažu da je dobra ideja uživati u „intimnom vremenu” redovno kako bi se sprečio razvoj lošeg zdravlja. Ali, o kojoj frekvenciji samostalne intimnosti govorimo? Pa, prema novom istraživanju, muškarci bi trebalo da masturbiraju makar 21 put mesečno kako bi smanjili rizik od razvoja raka prostate. Prema istraživanjima evropske zajednice urologa, na ovaj način smanjujemo verovatnoću za razvoj ovog opakog oboljenja za jednu trećinu.

Takođe, kako stručnjaci navode, ovaj čin ljubavi prema sebi na isti način utiče na naše zdravlje kao redovno trčanje i zdrava ishrana. Ukupno 31.925 muškarac je učestvovao u ovom istraživanju i njihovo ponašanje je nadgledano tokom perioda od 18 meseci. Rezultati istraživanja su pokazali da redovna masturbacija uklanja toksine iz tela, a takođe moramo naglasiti da ovo nije jedina studija koja je došla do ovih zaključaka.

Iako brojni ljudi tvrde da seksualni post u trajanju od mesec dana može biti dobar po vaše mentalno i fizičko zdravlje, urolozi tvrde da za takvo nešto ne postoje konkretni dokazi. Beneficije ejakulacije uključuju i smanjenje stresa, odnosno lučenje hormona kortizola, koji generalno i najjednostavnije rečeno, izaziva pravi haos unutar našeg organizma.

Sledeći put kada budete dokoni i sami, znate šta vam je činiti!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group