Stručnjaci otkrili pozu koja žene uvek dovodi do vrhunskog orgazma

Više slika

Više slika

Interesantno novo istraživanje nastojalo je da otkrije najbolju seks pozu za heteroseksualne žene kada je reč o njihovom dostizanju vrhunca penetracijom...

Kako naučnici navode, odgovor na pitanje koja je poza savršena za dostizanje ženskog orgazma, krije se upravo u dobroj staroj misionarskoj pozi, sa malom izmenom, odnosno sa dodatkom jastuka ispod ženine zadnjice tako da joj karlica bude u nešto višem položaju tokom seksa.

Kako je preneo žurnal Sexologies, par istraživača sa privatne ginekološke klinije New H Medical u Njujorku, nakon dužeg proučavanja potvrdio je najuspešniju pozu za dostizanje ženskog orgazma ispitivanjem protoka krvi u klitorisu pre i posle seksa u pet glavnih poza.

Poze su uključivale žena gore licem u lice, sedeću licem u lice, licem u lice sa muškarcem gore – bez jastuka i klečeću otpozadi.

Naučnici su otkrili da se klitorisni protok krvi povećava nakon odnosa u svakoj varijaciji osim u klečećoj dogi pozi. Oni su takođe zaključili da je licem u lice sa muškarcem odozgo poza, poznata kao misionarska, sa jastukom ispod ženine karlice najuspešniji način da se ubrza i poveća protok krvi u klitorisu.

„Klečeća poza otpozadi proizvodi najmanju količinu direktnog klitorisnog kontakta i rezultira neznatnim povećanjem krovtoka u ovom delu u poređenju sa pozama licem u lice“, napisali su autori studije.

Kako je u radu objašnjeno, par vrednih naučnika predstavlja zdrav doktorski par, starosti trideset i dve godine oboje, dobro poznat istraživačima koji su nad njima vršili eksperimente. Uživanje u seksualnim akrobacijama pod budnim okom dva istraživača može biti stavljeno pod pitanje, ali moramo uzeti u obzir da ne vole svi ljudi iste stvari u krevetu, tako da ako je njima bilo lepo, ko smo mi da im sudimo.

Pored toga, ovo istraživanje je potpuno validno jer se nije oslanjalo na verbalno potvrđivanje potencijalnog orgazma, već je naučnim putem pratilo protok krvi u klitorisu, što je definitivno pravi pokazatelj seksualnog uzbuđenja.

Ovo poslednje istraživanje je samo potvrda sličnih otkrića koja su stigla iz daleko veće studije. Jedan rad iz 2020. godine uključio je 20.000 čeških heteroseksualnih ljudi, ispitavši ih o njihovim preferencijama u okviru od trinaest seksualnih poza. Ovde je takođe pokazano da je poza licem u lice prava stvar kada se traga za ženskim orgazmom, mada je iz ovog velikog uzorka izvučen zaključak da je najpovoljnija poza zapravo licem u lice sa ženom gore.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group