Stručnjak za seks objašnjava značenje redovnih jutarnjih erekcija

Stručnjak za seks, ili bolje rečeno sekspert, otkrila je razloge zbog kojih se javlja 'jutarnja erekcija'.

Međutim, to u krajnjoj liniji može biti pozitivno za vaše zdravlje, tako da momci, ne brinite, nema razloga za brigu. Kejt Mojl je stručnjak za seks i odnose iz brenda seksualnih igračaka LELO, i govorila je o nekim uobičajenim mitovima i pogrešnim verovanjima vezanim ne samo za 'jutarnju erekciju', već i za druge seksualne teme.

Kejt je objasnila da muškarac koji se budi sa dignutim šatorom ne mora isključivo biti uzbuđen. Zapravo, sasvim je normalno da momak započne dan sa jutarnjom erekcijom, budući da je to znak pozitivnog zdravstvenog stanja.

Sekspertkinja je objasnila zašto je to tako: "Noćna penilna erekcija (NPT) ne znači da je muškarac probuđen uzbuđen, ili da je upravo imao erotski san (iako to ponekad može biti slučaj). To zapravo ukazuje na zdravu cirkulaciju i aktivnost nervnog sistema."

Navodno, muškarci mogu doživeti između tri do pet erekcija tokom sna, pri čemu je poslednja najuočljivija nakon buđenja. Kejt je upozorila momke da obrate pažnju na svoje jutarnje pokrete dole, jer ako iznenada prestanu, trebalo bi da posete svog lekara.

"Ako ove jutarnje erekcije naglo prestanu, to može biti pokazatelj osnovnog zdravstvenog stanja", dodala je. "I vredi razgovarati s lekarom." Kejt je takođe opovrgla mit da ako vi ili vaš partner imate seksualno prenosivu infekciju, to ćete znati - jer nisu sve seksualno prenosive bolesti jasno vidljive ili imaju simptome.

Rekla je: "Svi koji imaju nezaštićen seks - ne samo odnos, već i druge oblike seksa kao što je oralni seks - mogu uhvatiti neku od ovih bolesti. Neke od njih nemaju simptome, pa je dobra ideja redovno se testirati, što se lako može uraditi posetom klinici za seksualno zdravlje ili korišćenjem kućnog testa.”

Kejt kaže da je najbolje osigurati se nošenjem kondoma, posebno ako imate seks s novim partnerom. Trebalo bi takođe redovno raditi testove na seksualno prenosive bolesti kako biste bili sigurni da ništa niste pokupili.

2018. godine, Velika Britanija je sebi zaradila nepoželjni nadimak „Evropska prestonica gonoreje”.

Podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti objavljeni u oktobru 2021. pokazali su da je ova bolest mnogo prisutnija u Velikoj Britaniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji EU ili EEA (Evropsko ekonomsko područje). U 2018. godini, Velika Britanija je imala 93,2 slučaja gonoreje na 100.000 ljudi, daleko ispred Irske na drugom mestu sa 49,8 slučajeva na 100.000. Sledi Danska sa 38 slučajeva na 100.000; zatim Norveška sa 31,3 na 100.000; zatim Island sa 29,8.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group