Bulgari kreirao najtanji časovnik na svetu

Ovaj sat tanji je od najnovijeg iPhone telefona...

Bulgari je opet šestu godinu za redom postavio novi rekord sa svojim najnovijim satom Octo Finissimo. Nazvan Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automatic, novi ručni sat italijanske luksuzne marke osvojio je titulu najtanjeg sata koji sadrži skeletni pokret sa samo-navijanjem, jednosmernu funkciju hronografa i turbijon.

Sat je otkriven na izložbi Geneva Watch Days, koja je prvobitno trebala biti održana u aprilu. Bulgari je krenuo na put kako bi pomerilo granice mehaničkih satova i od 2014. godine je predstavio nekoliko rekordnih Octo Finissimo časovnika.

Generalni direktor Bulgari kompanije, Jean-Christophe Babin, rekao je: „2020 je godina svetskih rekorda sa novim ultra tankim Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automaticom. To je 6. svetski rekord za redom za Okto Finissimo. Jako sam ponosan na našu kreaciju i nadamo se da ćemo nastaviti da ređamo rekorde i narednih godina. "

Kućište sata od 42 mm izrađeno je od titanijuma Grade 5 i ima providnu poleđinu kućišta koja prikazuje neverovatno tanki mehanizam. Ono što je neverovatno je da debljina sata iznosi samo 7,4 mm. Napajanje sata dolazi od strane BVL 388 mehanizma, debljine svega 3,5 mm uprkos tome što sadrži 388 komponenti.

Da bi se postigao tanki dizajn, pokret se integriše direktno u kućište samog sata. Iako se pokret zasniva na BVL 288 modelu, on je morao da bude potpuno redizajniran i bilo je potrebno dve godine tehničkog razvoja da bi se kreirao.

Napraviće se samo 50 primera Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automatic-a i prodavaće se za 142.000 dolara po komadu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group