Bulgari predstavio najtanji sat na svetu

Sve je ponovo potpuno u redu u svetu vrhunskog časovničarstva, jer je brend Bulgari ponovo preuzeo krunu stvarajući najtanji mehanički sat na svetu, gubeći je pre nekoliko godina od strane kompanije Piaget...

Upravo predstavljeni Bulgari Octo Finissimo Ultra predstavlja jedno veoma „mršavo“ remek delo, stvoreno uz pomoć nezamislivo malog mehaničkog mehanizma koji pomaže da sat održava svoju ukupnu debljinu ispod dva milimetra.

U svega osam kratkih godina, italijanski luskuzni brend oborio je osmi unikatni rekord u svetu satova sa svojim Octo Finissimo modelom, uključujući i one za najmanji hronograf ikada kreiran i najtanji perpertual kalendar na svih vremena. Sada, Octo Finissimo Ultra odnosi titulu najtanjeg mehaničkog sata sa svega 1,80 mm debljine, obarajući rekord koji je prethodno držao AUC model kompanije Piaget, koji je sam merio dva milimetra, za koje se smatralo da su nenadmašni.

Monohromatsko i peskirano titanijumsko kućište Bulgari Octo Finissimo Ultra sata, oktagonskog je oblika i poseduje 40 mm u obimu, brojčanik sa dva lica, opremljen odvojenim funkcijama za prikaz vremena kako bi se izbeglo gomilanje kazaljki i dodavanje debljine časovniku. Naravno, mehanizam debljine žileta potpuno je izložen pogledu, jer jednostavno nema gde da se sakrije, sa zadnjom stranom kućišta koja poseduje duplu ulogu kao nosač mehanizma od Volfarm karbida.

Umesto konvencionalne krune, kazaljke su postavljene na dva pljosnata nazubljena dugmeta u uglovima kućišta. Ovo je takođe i potpuno legitiman mehanizam, jer BVL180 može da otkuca 28.800 vph i poseduje pedeset radnih sati rezerve. Sat takođe dolazi sa integrisanom titanijumskom narukvicom koja je debela svega 1,5 milimetara.

Pored uspeha u kreiranju ovog rekorderskog časovnika, Bulgari je stvorio predivno umetničko delo besprekornim dizajnom, koji svakako privlači pažnju i interesovanje posmatrača čak i pre nego što saznaju njegov status. Octo Finissimo Ultra takođe poseduje i QR kod laserski ugraviran u cev od nerđajućeg čelika na prednjoj strani, koji nakon skeniranja svim kupcima omogućuje pristup ekskluzivnoj NFT umetnosti. Linija najtanjih satova na svetu ograničena je na svega deset komada, od kojih je gotovo svaka jedinica definitivno već prodata.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group